Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 25 augustus 2016 door Wijntijd

Vive le vélo?

Bloc-4België telt honderdduizenden wielerenthousiasten- en recreanten, de ene al wat fanatieker (of professioneler) dan de andere, maar de fiets behoort zeker tot ons nationaal sportief patrimonium.

En waar een verstandig mens dan denkt dat alcohol tijdens zo’n fietstoer nu niet bepaald de ideale combinatie is, denken de Fransen er toch duidelijk anders over. Of correcter: het Syndicat des vignerons de Saumur en haar marketeers.

In het kielzog van de voorbije Tour de France lanceerden die onlangs immers ‘La Bouclée’: een lederen accessoire – beschikbaar in 8 kleuren – dat via een lus aan het stuur dient bevestigd en waarmee ‘avec élégance’ een fles wijn kan bevestigd worden.

Geen klassieke drankenfles met een energiedrankje, maar liefst nog een bubbelende ‘Crémant de Loire’ tijdens het doorkruisen van de wijngaarden. Of zoals het zo mooi klinkt in het Franse communiqué: “En mode urbain, retro, piéton ou cycliste, La Bouclée est indispensable pour arriver avec style à un déjeuner sur l’herbe ou à une soirée entre amis.”

Een doortrapt idee?

Dit gebrevetteerde accessoire, een soort modieuze lederen buidel ontworpen door een jonge designer en juwelier uit Saumur, laat zelfs toe dat het etiket tijdens de rit zichtbaar blijft en is geschikt om diverse flessenformaten te bevatten. Prijskaartje in Frankrijk: 40 euro.

Daarbij toch twee bedenkingen.

Eén: het syndicaat wil in eerste instantie vooral de bubbels van Saumur en de Loire promoten, maar dat lijkt me nu niet bepaald het ideale wijntype om urenlang in weer en wind – of in de felle zon – aan een fiets te bengelen. En volgens mij hindert het zelfs de wielertoerist.

Twee: zelfs de meest handige wieleramateurs vallen wel eens , zeker als ze in groep spurtjes trekken. Of het een prettig vooruitzicht is om dan met zo’n glazen fles tegen 40 per uur tegen het asfalt te schuiven, betwijfel ik sterk.

Frank Van der Auwera

Reacties

Onze blogs

Meer
Related Posts with Thumbnails