Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 19 juni 2009 door Wijntijd

Cheval Blanc : kassa! Kassa!

Een paar dagen terug kon u in deze kolommen lezen hoe er bij Sotheby's Londen op 17 juni een werkelijk verbazingwekkende verzameling château Cheval Blanc onder de hamer ging (zie Legendarische Cheval Blanc te koop).

Uniek, want voor het eerst werd er rechtstreeks uit de eigen kelderreserve van het domein geput, dus met flessen die in optima forma verkeerden omdat ze nog nooit werden vervoerd. Ruim 1.000 exemplaren vanaf het millésime 1900, waaronder ook een vertikale reeks van tientallen jaargangen, werden door dit bekende veilinghuis met veel tamtam op de markt gezet.

In De Tijd van 17 juni, uren voor de veiling plaatsgreep, heb ik daarover een artikel gepubliceerd, waar mijn voorspelling luidde: “De kans dat deze historische flessenverzameling ook historische prijzen haalt, is dus reëel. Sotheby’s blijft nog bescheiden en verwacht een totaalopbrengst rond de 350.000 euro. Maar het zou ons persoonlijk niet verbazen wanneer deze raming vlot doorbroken wordt. Investeerders, speculanten en liefhebbers hebben hun smaak in (exclusieve) wijn duidelijk nog niet verloren.”

Blijkbaar had ik toen een directe lijn met een orakel want uiteindelijk werd de ganse collectie, inclusief de zogeheten buyer’s premium die de kopers moeten toeleggen op het basisbedrag, afgehamerd op maar liefst 772.030 Britse Pond. Omgerekend aan de dagkoers circa 907.000 euro of zowat het 2,6-voudige van de oorspronkelijke expertschatting. Zonder B.T.W. tussen haakjes.

U weet ons te vinden wanneer u ook eens zo'n schat in de eigen kelder ontdekt. We zullen dan eens opnieuw over onze kristallen bol wrijven...

Frank Van der Auwera

PS: Wie de individuele prijzen per lot wil bekijken vindt die hier.

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Onze blogs

Meer
Related Posts with Thumbnails