Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Tips

Geplaatst op 20 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontvang gepersonaliseerde kijktips van Mr. More

MrmoreMoeite om een keuze te maken uit het overweldigende (interactieve) televisie-aanbod? Dan kan je als Telenet-abonnee sinds kort de hulp inroepen van Mr. More, een zelflerende chatbot die gepersonaliseerde kijktips geeft via Facebook Messenger.

Lees meer...

Geplaatst op 14 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Odrive: de cloud die alle clouds bij elkaar brengt

OdriveBij de term ‘cloud storage’ denk je waarschijnlijk vooral aan online opslagdiensten als Dropbox en OneDrive. Maar ook bij Facebook, Gmail en Instagram parkeer je, misschien zonder erbij stil te staan, allerlei data in de cloud, zoals foto’s, video’s en e-mailbijlagen. Met Odrive wordt het een stuk eenvoudiger om ál die gegevens te beheren, te synchroniseren en – dat vooral – te delen met collega’s of vrienden.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Netflix-series nu ook te bewaren op een SD-kaart

Nfsd1Bij videodienst Netflix heb je sinds kort de mogelijkheid om je favoriete series en films naar je smartphone of tablet te downloaden zodat je ze ook offline kan bekijken. Handig natuurlijk, behalve wanneer het ingebakken geheugen van je toestel al tjokvol zit. Met de ondersteuning van (micro)SD-kaartjes, een nieuwe functie van de mobiele Netflix-app, is dat probleem nu opgelost.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Krijg meer inzicht in je WiFi-netwerk (en maak het een pak sneller)

XirrusJe hebt vast ook wel eens het gevoel dat het draadloze netwerk in je huis ondermaats presteert. Maar waar dat dan precies aan ligt en wat je eraan kan doen, dat blijft voor de doorsnee gebruiker vaak onduidelijk. De WiFi Inspector van Xirrus, een gratis programma voor Windows en Mac OS, biedt op zulke momenten uitkomst.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo verstuur je vertaalde berichtjes met je iPhone

ItranslateHet zal je als iPhone-gebruiker niet ontgaan zijn dat de Berichten-app in iOS 10 compleet op de schop is gegaan. Zo puilt de toepassing werkelijk uit van de toeters en bellen om boodschappen op te leuken. Veel interessanter is echter dat je Berichten nu kan uitbreiden met functies van andere apps. Het vertaalprogramma iTranslate is daar een mooi voorbeeld van.

Lees meer...

Geplaatst op 24 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Samen to-do-lijstjes afvinken met iOS 10

Notitiedelen2Vergeet de gele kleefbriefjes op de deur van de koelkast: to-do-lijstjes maken én meteen delen met de rest van het gezin ging nog nooit zo makkelijk als met de vernieuwde Notitie-app van iOS 10 (iPhone/iPad) en OS X Sierra (Mac). We leggen even uit hoe de functie werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 17 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo maak je pijlsnel een foto met je smartphone

FastercameraDe betere smartphones hebben tegenwoordig waanzinnig goede camera’s aan boord. Maar tegen de tijd dat je je toegangscode hebt ingevoerd en de camera-app hebt opgestart, is dat unieke fotomoment vaak al lang weer gepasseerd. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je al die stappen gewoon kan overslaan.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Start.me: al je favoriete sites en info op één plek

StartmeStartpagina’s zijn al zo oud als het internet zelf, maar intussen leken dit soort websites toch een beetje op hun retour. Start.me probeert het fenomeen nieuw leven in te blazen door meer te zijn dan de zoveelste online bookmark-manager.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Gmail-app voorkomt gênante momenten

GmailtimerIedereen verstuurt wel eens een mail waar hij achteraf spijt van krijgt. Voor Gmail-gebruikers is er op zulke (potentieel gênante) momenten nog geen man overboord. De webdienst en de Android-app boden al langer een functie om een verstuurd bericht ongedaan te maken, en sinds kort zit die mogelijkheid ook in de iOS-versie van Gmail.

Lees meer...

Geplaatst op 7 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

50 procent studentenkorting op Apple Music

ApplemusicStudenten die een abonnement nemen op de streamingdienst Apple Music komen voortaan in aanmerking voor een korting van vijftig procent. Ze betalen dan nog maar 4,99 euro per maand in plaats van 9,99 euro. Concurrent Spotify heeft een vergelijkbaar aanbod, maar enkel in de Verenigde Staten. Apples verlaagde tarief geldt ook voor Belgische en Nederlandse studenten.

Lees meer...

Laatste reacties op T-zine