Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Sites

Geplaatst op 14 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Odrive: de cloud die alle clouds bij elkaar brengt

OdriveBij de term ‘cloud storage’ denk je waarschijnlijk vooral aan online opslagdiensten als Dropbox en OneDrive. Maar ook bij Facebook, Gmail en Instagram parkeer je, misschien zonder erbij stil te staan, allerlei data in de cloud, zoals foto’s, video’s en e-mailbijlagen. Met Odrive wordt het een stuk eenvoudiger om ál die gegevens te beheren, te synchroniseren en – dat vooral – te delen met collega’s of vrienden.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Alle VRT-programma’s voortaan online te (her)bekijken

VrtnuVRT heeft deze week de nieuwe dienst VRT NU gelanceerd, een digitaal platform waarop iedereen zijn of haar favoriete programma’s kan (her)bekijken. De uitzendingen van Eén, Canvas en Ketnet zijn gratis op te vragen via de website, later dit jaar volgt er ook een app.

Lees meer...

Geplaatst op 23 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak van je smartphonefilms een origineel ‘flipboekje’

CliponpaperJe kent ze nog wel: van die papieren flipboekjes met tekeningen of foto’s die, wanneer je er snel doorheen bladert, een animatiefilmpje laten zien. De techniek is al 150 jaar oud, maar werd door Clip on Paper in een modern jasje gestopt: upload je leukste smartphonefilmpje naar deze nieuwe dienst, en enkele dagen later valt de video als een flipboekje in je brievenbus.

Lees meer...

Geplaatst op 12 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Leer een vreemde stad écht kennen met ShowAround

ShowaroundWie kent de weg in een vreemde stad beter dan de mensen die er dagelijks wonen, leven en werken? Laat je op je volgende citytrip daarom eens rondleiden door een van de lokale gidsen die hun diensten aanbieden via de website ShowAround.com.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Start.me: al je favoriete sites en info op één plek

StartmeStartpagina’s zijn al zo oud als het internet zelf, maar intussen leken dit soort websites toch een beetje op hun retour. Start.me probeert het fenomeen nieuw leven in te blazen door meer te zijn dan de zoveelste online bookmark-manager.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Gmail-app voorkomt gênante momenten

GmailtimerIedereen verstuurt wel eens een mail waar hij achteraf spijt van krijgt. Voor Gmail-gebruikers is er op zulke (potentieel gênante) momenten nog geen man overboord. De webdienst en de Android-app boden al langer een functie om een verstuurd bericht ongedaan te maken, en sinds kort zit die mogelijkheid ook in de iOS-versie van Gmail.

Lees meer...

Geplaatst op 4 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zeg online contracten en domiciliëringen op

SepaWil je van internetaanbieder veranderen, je energiecontract beëindigen of heb je intussen genoeg sokken ontvangen voor de volgende tien jaar? Via de website Sepastop.eu stel je in een handomdraai je opzegbrief op die je vervolgens kan afdrukken of aangetekend op de post laat doen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Dit wist je vast nog niet over je eigen lichaam

BbcearthWist je dat de chemische elementen waaruit je lichaam is opgebouwd makkelijk een paar duizend euro waard zijn? Of dat er in je DNA een slordige 800 megabyte aan data ligt opgeslagen? Het zijn maar een paar van de opmerkelijke cijfers die je over je eigen lichaam kunt terugvinden op The making of you and me, een ongemeen boeiende interactieve website van BBC Earth.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe veilig is jouw ‘Internet der dingen’?

IotscannerVan de intelligente thermostaat over de schemerlamp tot de weegschaal en de bewakingscamera: het barst intussen van de gadgets die zonder tussenkomst van een computer online kunnen. Maar wat betekent dit Internet of Things voor je privacy en veiligheid? Security-specialist BullGuard ontwikkelde als eerste een IoT-scanner die controleert welke slimme toestellen mogelijk kwetsbaar zijn voor hackers.

Lees meer...

Geplaatst op 7 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Koop je favoriete producten aan de scherpste prijs

PrijzenvolgerJe kent het wel. Je koopt een fotocamera, sportschoenen of een nieuwe tweezit, en een paar dagen later ontdek je dat hetzelfde product elders fors goedkoper is. Balen natuurlijk. Marketingstudent Jelle Van de Vliet heeft er iets op bedacht. Zijn site Prijzenvolger geeft je een seintje zodra jouw favoriete producten in prijs zijn gezakt.

Lees meer...

Laatste reacties op T-zine