Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Tools

Geplaatst op 14 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Odrive: de cloud die alle clouds bij elkaar brengt

OdriveBij de term ‘cloud storage’ denk je waarschijnlijk vooral aan online opslagdiensten als Dropbox en OneDrive. Maar ook bij Facebook, Gmail en Instagram parkeer je, misschien zonder erbij stil te staan, allerlei data in de cloud, zoals foto’s, video’s en e-mailbijlagen. Met Odrive wordt het een stuk eenvoudiger om ál die gegevens te beheren, te synchroniseren en – dat vooral – te delen met collega’s of vrienden.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Krijg meer inzicht in je WiFi-netwerk (en maak het een pak sneller)

XirrusJe hebt vast ook wel eens het gevoel dat het draadloze netwerk in je huis ondermaats presteert. Maar waar dat dan precies aan ligt en wat je eraan kan doen, dat blijft voor de doorsnee gebruiker vaak onduidelijk. De WiFi Inspector van Xirrus, een gratis programma voor Windows en Mac OS, biedt op zulke momenten uitkomst.

Lees meer...

Geplaatst op 18 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vergeet voortaan geen enkel wachtwoord meer

DashlaneHet is dé ergernis van iedereen die bij vrienden of familie wel eens een computer fikst: mensen die hun wachtwoorden niet kennen, vergeten zijn of nergens meer kunnen terugvinden. En dat terwijl er uitstekende wachtwoordmanagers bestaan. Dashlane, onze tool van de week, is zelfs helemaal gratis en beschikbaar voor elk platform.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Start.me: al je favoriete sites en info op één plek

StartmeStartpagina’s zijn al zo oud als het internet zelf, maar intussen leken dit soort websites toch een beetje op hun retour. Start.me probeert het fenomeen nieuw leven in te blazen door meer te zijn dan de zoveelste online bookmark-manager.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Gmail-app voorkomt gênante momenten

GmailtimerIedereen verstuurt wel eens een mail waar hij achteraf spijt van krijgt. Voor Gmail-gebruikers is er op zulke (potentieel gênante) momenten nog geen man overboord. De webdienst en de Android-app boden al langer een functie om een verstuurd bericht ongedaan te maken, en sinds kort zit die mogelijkheid ook in de iOS-versie van Gmail.

Lees meer...

Geplaatst op 29 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwste Vivaldi-browser zorgt voor sfeerverlichting tijdens het surfen

VivaldihueGoed nieuws voor liefhebbers van de Philips-televisies met Ambilight: voortaan worden ook je surfsessies op het internet opgeleukt met lichteffecten, in de kleuren van de websites die je bezoekt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een setje slimme Hue-lampen en de recentste versie van de browser Vivaldi.

Lees meer...

Geplaatst op 21 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beleef Google Earth in virtual reality

Gvr1Google heeft een speciale virtual reality-versie van Google Earth gelanceerd waarin je vrij kan ‘rondzweven’ boven steden, cultureel erfgoed en het natuurschoon dat onze planeet rijk is. Voorlopig is de toepassing alleen beschikbaar voor de HTC Vive, later volgen ook andere VR-platformen.

Lees meer...

Geplaatst op 24 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

5.000 cursussen tijdelijk gratis bij LinkedIn

LinkedinfreeLinkedIn organiseert van 24 tot en met 30 oktober The Week of Learning. Gebruikers van het professionele netwerk krijgen een week lang gratis toegang tot de meer dan 5.000 cursussen op de site. Het moment bij uitstek dus om je Photoshop-kennis bij te spijkeren, je pitching skills te verfijnen of om nog beter te worden in Excel of PowerPoint.

Lees meer...

Geplaatst op 20 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Typ moeiteloos letters met accenten in Windows

HoldkeyVergeet je telkens weer met welke toetsencombinatie je een accent circonflexe, umlaut, tilde of andere diakritische tekens vormt? Dan is het gratis Windows-programma HoldKey een onmisbaar hulpje.

Lees meer...

Geplaatst op 6 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Photoshop Elements 15 laat iedereen lachen

Pse15aVan de populaire beeldbewerker Photoshop Elements verscheen deze week alweer de vijftiende versie. Ontwikkelaar Adobe nam vooral de Organizer stevig onderhanden, maar zorgde naar goede gewoonte ook weer voor heel wat nieuwe filters en effecten. Wie zei daar dat je mensen niet kan dwingen om te lachen?

Lees meer...

Laatste reacties op T-zine