Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Nieuws

Geplaatst op 22 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

LG brengt een zwevende speaker op de markt

LgspeakerElektronicareus LG heeft een hoogst opmerkelijke luidspreker aangekondigd. De PJ9 Levitating Portable Speaker doet zijn ding namelijk zwevend. Pas wanneer de batterij bijna leeg is daalt het muzikale gadget op zijn laadstation neer, om even later opnieuw het luchtruim te kiezen.

Lees meer...

Geplaatst op 21 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Binnen zonder sleutel met slim Nuki deurslot

NukiHet is telkens weer een uitdaging: thuiskomen met je handen vol boodschappen, afhaalpizza's of andere spullen, en dan de voordeur proberen te openen. Op andere momenten verlies je dan weer kostbare tijd omdat je je sleutels nergens kan vinden. Met de Nuki, een nieuw smart lock dat sinds deze week ook in België verkrijgbaar is, behoort dit soort gehannes tot het verleden.

Lees meer...

Geplaatst op 17 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Panasonic lanceert 6K-camera voor videografen

Lumixgh5De nieuwe Lumix GH5 van Panasonic is de eerste systeemcamera waarmee je 4K-video’s kan opnemen die voldoen aan professionele kwaliteitsstandaarden. Bovendien beschikt het toestel over een indrukwekkende 6K Photo-functie. In deze speciale filmmodus kan je elke frame (de individuele beeldjes waaruit een video bestaat) opslaan als een hoogwaardige foto van 18 megapixels.

Lees meer...

Geplaatst op 13 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe LG smartwatches met Android Wear 2.0

Lgan20Elektronicagigant LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress, het walhalla voor smartphones en toebehoren, alvast twee nieuwe smartwatches voorgesteld. Het zijn meteen de eerste klokjes met Googles besturingssysteem Android Wear 2.0.

Lees meer...

Geplaatst op 6 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Gazelle-fiets blokkeert je smartphone

GazellesafeDe Nederlandse fietsfabrikant Gazelle werkt aan de allereerste tweewieler die je smartphone onderweg blokkeert. Zodra je sneller fietst dan 10 km/uur is het simpelweg niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of te whatsappen, waardoor de kans op een verkeersongeval gevoelig afneemt. Het is nog niet bekend wanneer de fiets precies op de markt komt.

Lees meer...

Geplaatst op 1 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Logitech vindt ‘stressloze’ laserpointer uit

Spotlight1Zeg niet zomaar ‘laserpointer’ tegen de nieuwe Spotlight Presentation Remote van Logitech. Het gadget heeft veel meer in zijn mars dan het klassieke aanwijsapparaatje en is speciaal ontworpen om de gebruiker tijdens presentaties meer zelfvertrouwen te geven. Er hoort ook een app bij, waarmee je de Spotlight helemaal naar eigen believen instelt.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Alle VRT-programma’s voortaan online te (her)bekijken

VrtnuVRT heeft deze week de nieuwe dienst VRT NU gelanceerd, een digitaal platform waarop iedereen zijn of haar favoriete programma’s kan (her)bekijken. De uitzendingen van Eén, Canvas en Ketnet zijn gratis op te vragen via de website, later dit jaar volgt er ook een app.

Lees meer...

Geplaatst op 26 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De Triby IO radio: het hart van je slimme woning

Tribyio1Vervang je klassieke thermostaat, verlichting en koelkast door een slimmer exemplaar dat ‘connected’ is, en je beschikt binnen de kortste keren over een smart home. Minder handig is dat je voor de bediening van al die gadgets telkens naar je smartphone moet grijpen. De Triby IO, een vernuftige draagbare radio van Invoxia, wil daar verandering in brengen.

Lees meer...

Geplaatst op 23 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak van je smartphonefilms een origineel ‘flipboekje’

CliponpaperJe kent ze nog wel: van die papieren flipboekjes met tekeningen of foto’s die, wanneer je er snel doorheen bladert, een animatiefilmpje laten zien. De techniek is al 150 jaar oud, maar werd door Clip on Paper in een modern jasje gestopt: upload je leukste smartphonefilmpje naar deze nieuwe dienst, en enkele dagen later valt de video als een flipboekje in je brievenbus.

Lees meer...

Geplaatst op 17 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lego leert kinderen blokjes programmeren

LegoboostSpeelgoedfabrikant Lego komt in de zomer met een opvallend nieuw product op de markt. De Boost Creative Toolbox bevat genoeg steentjes voor vijf interactieve bouwsels, waaronder een robot en een ‘digitale’ kat, die kinderen vanaf zeven jaar eigenhandig kunnen programmeren.

Lees meer...

Laatste reacties op T-zine