Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 13 februari 2017 door Michel van der Ven

Nieuwe LG smartwatches met Android Wear 2.0

Lgan20Elektronicagigant LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress, het walhalla voor smartphones en toebehoren, alvast twee nieuwe smartwatches voorgesteld. Het zijn meteen de eerste klokjes met Googles besturingssysteem Android Wear 2.0.

De LG Watch Sport en Watch Style hebben hun naam niet gestolen. Het eerste uurwerk gaat voluit voor de sportieve look en mikt op gebruikers met een actieve levensstijl. Belangrijkste feature is de Snapdragon Wear 2100 processor met 4G LTE-connectiviteit waardoor je de Watch Sport ook zonder je telefoon kan gebruiken, met behoud van de internetverbinding. Je hoeft tijdens het lopen of fietsen dus geen twee aparte toestellen meer mee te zeulen. De waterdichte smartwatch beschikt verder over een rond P-OLED-display van 1,38-inch, een ingebouwde gps-chip en een hartslagmeter. De robuuste behuizing is vervaardigd van roestvrij staal.

Altijd bij de hand
Lgan20bMag het wat chiquer, dan ben je bij de Watch Style aan het juiste adres. Dit slimme horloge is met 10,79 mm een stukje platter dan zijn gespierde broer en dankzij de verwisselbare bandjes in verschillende kleuren past het gadget bij elke outfit. Net als bij de Watch Sport bedien je de belangrijkste functies via een draaiknop aan de rechterzijde – vergelijkbaar met de ‘digitale kroon’ van de Apple Watch. Je scrolt er bijvoorbeeld mee door de menu’s, je notificaties en nieuwe berichten. Uiteraard zijn er ook aanpasbare wijzerplaten (de zogeheten watch faces) met tot wel acht verschillende ‘complicaties’. Dat zijn alle extraatjes op de wijzerplaat die niet met de tijd zelf te maken hebben, zoals een temperatuuraanduiding, een stappenteller en updates van apps. De LG Watch Style met 1,2-inch display is beschikbaar in zilver, titanium en roségoud. Prijzen van de slimme uurwerken zijn nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe smartwatches van LG zijn de eerste apparaatjes met Android Wear 2.0. Grootste vernieuwing is dat je de Google Assistant altijd bij de hand hebt. Vraag de spraakassistent bijvoorbeeld om een bericht te beantwoorden, een herinnering in te stellen of om tijdens een autorit navigatieaanwijzingen te geven. Verder beschikken uurwerken met Android Wear 2.0 over een verbeterde versie van Google Fit (voor al je actieve/sportieve prestaties) én een ingebakken Google Play Store waar je extra apps kan downloaden. Dat laatste is ook goed nieuws voor iPhone-gebruikers, want zij waren tot nu toe niet in staat om eigenhandig nieuwe apps toe te voegen.

Lgan20Elektronicagigant LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress, het walhalla voor smartphones en toebehoren, alvast twee nieuwe smartwatches voorgesteld. Het zijn meteen de eerste klokjes met Googles besturingssysteem Android Wear 2.0.

Reacties

Related Posts with Thumbnails