Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 24 februari 2017 door De Tijd

Afscheid van T-zine

KnopOFFWe zullen maar meteen ter zake komen: u leest op dit moment het allerlaatste artikel op T-zine. Deze nieuwsbrief startte meer dan 20 jaar geleden, op 31 mei 1996, maar vandaag trekken we deze deur achter ons dicht.

Dat betekent dat u straks geen mails meer van ons ontvangt en dat er geen updates meer verschijnen op tzine.be. Maar helemaal verdwijnen doen we uiteraard niet. T-zine stopt hier dan wel, maar uiteraard kunt u op de (online) pagina's van De Tijd nog steeds terecht voor uitgebreide verslaggeving over technologie en het web met diezelfde kritische no-nonsense insteek. Ook blijft het volledige archief vooralsnog beschikbaar en dus vindt u via de zoekfunctie van de site nog steeds makkelijk al onze tips en sitebesprekingen terug. Zo komt u misschien ook nog eens uit op dit artikel uit 2008 waarin we u tonen hoe u zelf ruitjespapier kan maken. Het blijkt – ook tot onze eigen verbazing – ons meest gelezen stuk ooit.

Gids

T-zine ontstond op een moment dat het internet al te groot geworden was om nog overzichtelijk te zijn, maar nog steeds te klein om gemeengoed te zijn. Wie op het net surfte – met een inbelverbinding, dat spreekt – had halverwege de jaren ‘90 dus best wel nood aan een goede en betrouwbare gids. T-zine ging voluit voor die taak, met in het allereerste nummer al meteen een overzicht van vijf interessante links en een stukje ‘NET-Nieuws’.

Geen van de sites die we in dat eerste nummer presenteerden is vandaag nog in de lucht, althans niet op de plek waar ze in 1996 te vinden waren. Dat zal u niet verbazen, want de online wereld is in die twee decennia natuurlijk onherkenbaar veranderd. Al was het vaak met horten en stoten, met een duizelingwekkende afwisseling van hypes en flops.

Rechtstreeks aan de bron

T-zine is op die tijd zelf mee geëvolueerd: van een pure nieuwsbrief naar een blog en een online archief. Er kwam de laatste jaren ook meer aandacht voor consumentenelektronica en (mobiele) software, steeds met diezelfde missie om u door de bomen het bos te laten zien. En we deden dat indien nodig vanuit Barcelona, Las Vegas, Londen of China. Rechtstreeks aan de bron maar steeds met de eigen, praktische insteek.

Anno 2017 moet u eigenlijk al heel veel moeite doen om aan het internet te ontsnappen. E-mail, het web en miljoenen apps zijn betaalbaar, gebruiksvriendelijker en vooral ook heel mobiel geworden. Maar misschien net daarom - net door die overvloed aan mogelijkheden - is het vandaag nog steeds niet evident om precies de juiste keuzes te maken.

Bedankt

Natuurlijk willen we u ten slotte uitgebreid bedanken om ons een plekje te geven in uw inbox en in uw leesgewoonten, wanneer u tijdens die 21 jaar ook ingehaakt bent.

Raphael Cockx en Michel van der Ven

KnopOFFWe zullen maar meteen ter zake komen: u leest op dit moment het allerlaatste artikel op T-zine. Deze nieuwsbrief startte meer dan 20 jaar geleden, op 31 mei 1996, maar vandaag trekken we de deur achter ons dicht.

Dat betekent dat u straks geen mails meer van ons ontvangt en dat er geen updates meer verschijnen op tzine.be. Maar helemaal verdwijnen doen we uiteraard niet. Het volledige archief blijft vooralsnog beschikbaar en dus vindt u via de zoekfunctie van de site nog steeds makkelijk al onze tips en sitebesprekingen terug.

Reacties

Related Posts with Thumbnails