Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 8 december 2016 door Michel van der Ven

Start.me: al je favoriete sites en info op één plek

StartmeStartpagina’s zijn al zo oud als het internet zelf, maar intussen leken dit soort websites toch een beetje op hun retour. Start.me probeert het fenomeen nieuw leven in te blazen door meer te zijn dan de zoveelste online bookmark-manager.

Om aan de slag te gaan met Start.me hoef je je alleen maar even aan te melden met je account bij Facebook, Twitter of Google+. De dienst stelt vervolgens automatisch al een eerste startpagina samen met – in ons geval – flink wat headlines uit het Belgische nieuws, de sportwereld en links naar populaire webdiensten als YouTube en Wikipedia. Dankzij de synchronisatie via de cloud is de pagina onmiddellijk beschikbaar op al je toestellen, vast en mobiel.
Alle onderdelen zijn duidelijk herkenbaar aan hun logo’s en worden telkens gebundeld in widgets: interactieve vakjes die je kan verplaatsen en ook verregaand kan personaliseren, waarover zo meteen meer. Uiteraard mag je naar believen je eigen favoriete sites toevoegen. Dat kan zowel handmatig als via een zogeheten bookmarklet, een klein knopje voor in je browserbalk waarmee je pijlsnel een geopende site aan Start.me toevoegt. Duik ook zeker eens in de voorkeuren, waar je alvast een aantal interessegebieden kan aanvinken.

Honderden widgets
De grootste kracht van Start.me schuilt echter in de grote collectie widgets waarmee je je pagina kan verrijken. Het zijn er honderden en het aanbod gaat van kalenders over notitieblokjes tot de inbox van je e-mail, en van RSS-feeds over een wereldklok tot een ‘live’ kaartje van Buienradar met de actuele weersverwachting. Een zoekfunctie helpt je gelukkig bij het vinden van de widgets die voor jou relevant zijn. Niet alleen de widgets kan je helemaal naar je hand zetten, hetzelfde geldt voor de volledige startpagina. Verander bijvoorbeeld het aantal kolommen, de achtergrondfoto of de mate van transparantie van de onderdelen. Bovendien kan je zoveel verschillende Start.me-pagina’s aanmaken als je maar wil: een voor je werk, je hobby, et cetera.

De basisversie van Start.me is gratis. Pro-gebruikers, kleine teams en bedrijven kunnen desgewenst upgraden naar een betaald abonnement, met onder meer premium-widgets, snellere laadtijden, geen advertenties en eventueel een eigen huisstijl. Mogelijkheden en prijzen vind je op deze pagina.

StartmeStartpagina’s zijn al zo oud als het internet zelf, maar intussen leken dit soort websites toch een beetje op hun retour. Start.me probeert het fenomeen nieuw leven in te blazen door meer te zijn dan de zoveelste online bookmark-manager.

Reacties

Related Posts with Thumbnails