Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 31 augustus 2016 door Michel van der Ven

Lenovo YogaBOOK herdefinieert de 2-in-1

YogabookDe nieuwe YogaBOOK van Lenovo lijkt een alledaagse laptop en tablet in één, maar schijn bedriegt. In plaats van een klassiek toetsenbord heeft het toestel namelijk een aanraakgevoelig klavier. En wanneer je de verlichting daarvan uitschakelt kan je het volledige oppervlak gebruiken om met de meegeleverde Real Pen-aantekeningen te maken.

Volgens Lenovo is er niet minder dan drie jaar aan de YogaBOOK gewerkt. Een van de grootste uitdagingen was het zogeheten Instant Halo Keyboard: een op touch gebaseerd klavier dat tevens dienst doet als tekentablet. Het bijzondere toetsenbord maakt een bijzonder slank design mogelijk (de YogaBOOK meet op het dunste punt slechts 4,05 mm) en typt volgens Lenovo net zo vlot weg als een mechanisch klavier. Dat is mede te danken aan enkele ingebakken slimmigheden, zoals 'haptische feedback' (een korte trilling bij het aanraken) en tekstvoorspelling. Bovendien leert het Instant Halo Keyboard jouw typegedrag kennen, waardoor typische missers op den duur automatisch worden gecorrigeerd.

Pen en papier
Ybook3Met de speciale Real Pen, een stylus met 2.048 niveaus van drukgevoeligheid, kan je rechtstreeks op het Instant Halo Keyboard tekenen en schrijven. Maar je mag ook een vel papier of zelfs een compleet notitieboekje (tot 10 mm dik) op het toestel plaatsen, en daarop krabbelen. In het laatste geval vervang je de digitale penpunt in een handomdraai door een vulling met echte inkt, waarvan Lenovo er een drietal meelevert. Handig: de pen heeft geen batterij. Die hoef je dus ook nooit te vervangen. Naast een Android-uitvoering (met Marshmallow 6.0) verschijnt er ook een Windows-versie van de YogaBOOK. Die bewaart je aantekeningen standaard in het programma OneNote en ondersteunt ook de nieuwe Ink-functies van de onlangs verschenen Windows 10 Anniversary Update.

Lenovo mikt met de YogaBOOK voornamelijk op 15- tot 30-jarigen, en dan met name op studenten en jonge professionals. Een doelgroep die dikwijls aantekeningen maakt en – zo blijkt uit onderzoek van de fabrikant – veel vaker een beroep doet op productiviteits-apps dan 30-plussers.
Wat de specificaties betreft: het toestel omvat een 10,1 inch Full HD-scherm, speakers met Dolby Atmos-technologie, 4 GB werk- en 64 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met maximaal 128 GB) en biedt tot 15 uur autonomie. Nog aan boord: een micro-USB 2.0-poort, micro-HDMI-aansluiting, audio-uitgang voor een hoofdtelefoon, en de typische Yoga-hinge: een ingenieus scharnier waarmee je deze 2-in-1 in vrijwel elke denkbare werkpositie kan plooien.

Ybook2De Lenovo YogaBOOK komt in de loop van september op de markt. De Android-versie kost 499 euro, voor de Windows-uitvoering ben je 599 euro kwijt, de Real Pen inbegrepen.

 

YogabookDe nieuwe YogaBOOK van Lenovo lijkt een alledaagse laptop en tablet in één, maar schijn bedriegt. In plaats van een klassiek toetsenbord heeft het toestel namelijk een aanraakgevoelig klavier. En wanneer je de verlichting daarvan uitschakelt kan je het volledige oppervlak gebruiken om met de meegeleverde Real Pen-aantekeningen te maken.

Reacties

Related Posts with Thumbnails