Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 4 maart 2015 door Michel van der Ven

Smartwatch-festijn blijft uit in Barcelona

HuaweiwatchMWC 2015 is tegen de verwachting in niét de beurs van het slimme uurwerk geworden. Veel fabrikanten lijken hun nieuwe generatie toestellen liever uit te stellen tot na de lancering van de Apple Watch, die anders wel eens met alle aandacht zou kunnen gaan lopen: Apples horloge wordt volgende week (nog maar eens) officieel voorgesteld en ligt vanaf april in de winkel. Gelukkig liet niet elk merk zich daardoor afschrikken en vonden we nog genoeg interessante smart wearables voor de volgende bloemlezing.

LG had zijn nieuwe Watch Urbane twee weken geleden al aangekondigd, maar op MWC konden we het gadget voor het eerst zelf uitproberen. Smaken verschillen, maar wij vinden deze stijlvollere variant op de sportief ogende G Watch R erg geslaagd. Hij heeft opnieuw een rond scherm, de behuizing is volledig uitgevoerd in metaal (in zilver- of goudkleur) en het bandje kan je eenvoudig vervangen door eender welk 22mm bandje. De prijs gaat rond de € 350 schommelen.

UrbaneltesiteEen grotere verrassing op de LG-stand was de Urbane LTE. Dit slimme uurwerk in stainless steel en met drie knoppen in plaats van één oogt wat stoerder (en wat ons betreft nóg mooier) dan de ‘gewone’ Urbane, maar onderscheidt zich vooral in functionaliteit. In plaats van Android Wear draait het horloge een nieuw besturingssysteem van LG zelf, dat gebaseerd is op het webOS dat de Koreanen ook in hun tv’s gebruiken. Dat ziet er niet alleen veel gelikter uit, het stelt LG ook meer in staat om een eigen draai aan het smartwatch-concept te geven. Een voorbeeld is de samenwerking met Audi: via het uurwerk kan je de auto ontgrendelen, starten en ook steeds weer terugvinden via de ingebakken gps. Zoals de LTE-toevoeging al aangeeft beschikt deze Urbane zelf over 4G-functionaliteit, zodat er geen verbinding met een smartphone nodig is. De prijs van het toestel is nog niet bekend.

Veertig wijzerplaten
Ook mooi, maar wel iets soberder van design is de Huawei Watch (foto bovenaan). Al bepaal je het uiterlijk van dit ronde slimme uurwerk uiteindelijk grotendeels zelf, via de veertig verschillende digitale wijzerplaten en de keuze uit een schier oneindige hoeveelheid bandjes. Het Android Wear-toestel komt met een 1,4-inch amoled-aanraakscherm met – volgens Huawei – de hoogste helderheid van allemaal, een geïntegreerde hartslagmeter en een magnetisch oplaadstation. Het uurwerk zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, goud en zwart. Verwachte richtprijs: € 299.

Huaweib2bNog bij Huawei spotten we de TalkBand B2 – net als z’n voorganger een originele combinatie van een activiteitentracker en een uitneembaar Bluetooth-oortje. Het nieuwe bandje heeft een wat luxere uitstraling en mikt onder meer op zakenlui die – wanneer ze op reis zijn – toch wat aan hun conditie willen werken. Behalve het aantal stappen en verbrande calorieën monitort het gadget ook automatisch je nachtrust, en de fabrikant claimt een autonomie van ongeveer vijf dagen. De bijbehorende Huawei Wear-app is trouwens zowel beschikbaar voor Android als iOS. Prijzen: € 169 voor het standaard model, € 199 voor de versie met het lederen bandje.

HtcgripHTC doet eindelijk mee
Ook HTC heeft voortaan een eigen activiteitentracker in het gamma. De in Barcelona voorgestelde Grip doet door z’n kleurencombinatie (zwart met limoengroen) wel wat denken aan een Nike+ FuelBand, al heeft de nieuwkomer zo z’n eigen specifieke kenmerken. Erg handig is bijvoorbeeld de geïntegreerde gps die het afgelegde parcours voor je bijhoudt, zodat je je smartphone tijdens het sporten kan thuislaten. De Grip is bovendien niet alleen geschikt voor hardlopen, maar ook voor andere sporten. Overige features zijn de waterdichtheid tot op één meter diepte, het 1.8-inch oled-schermpje en de batterijduur van vijf uur in sportmodus – dus met ingeschakelde gps. Zonder die functie gaat de accu ongeveer tweeëneenhalve dag mee. Bij de HTC Grip hoort ook een app, voor Android en iOS. Het bandje wordt naar verwachting eerst in Amerika gelanceerd, een prijs is nog niet bekend.

PebblePebble had kort voor het MWC al de Pebble Time aangekondigd, en deed daar op de beurs nog een schepje bovenop met de Time Steel: vrijwel hetzelfde slimme uurwerk, maar dan met een premium design in roestvrij staal. Hij is een millimeter dikker dan het instapmodel, maar is dan ook vervaardigd uit krasbestendig Gorilla Glass. Meest opvallend: het horloge heeft een batterijduur tot tien dagen. De Pebble Time Steel komt verder met de nieuwe Timeline-interface, een e-paper-kleurenscherm en een ingebouwde microfoon voor snelle spraakoproepen en -notities. Het horloge is bovendien volledig waterbestendig. Te bestellen via Kickstarter.com.

HuaweiwatchMWC 2015 is tegen de verwachting in niét de beurs van het slimme uurwerk geworden. Veel fabrikanten lijken hun nieuwe generatie toestellen liever uit te stellen tot na de lancering van de Apple Watch, die anders wel eens met alle aandacht zou kunnen gaan lopen: Apples horloge wordt volgende week (nog maar eens) officieel voorgesteld en ligt vanaf april in de winkel. Gelukkig liet niet elk merk zich daardoor afschrikken en vonden we nog genoeg interessante smart wearables voor de volgende bloemlezing.

Reacties

Related Posts with Thumbnails