Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 2 maart 2015 door Michel van der Ven

Smart wearables voor kids, senioren en... dieren

HaierkidsBij Haier zien ze niet in waarom slimme uurwerken en andere smart wearables alleen interessant zouden zijn voor zakenlui, hippe vogels en early adopters. In Barcelona lanceerde het bedrijf daarom een speciale reeks 'connected' producten voor kinderen, senioren en – we verzinnen het niet – huisdieren!

De SOS Connected Watches voor kinderen (van 2 tot 8 jaar) en senioren zien er compleet verschillend uit (hip versus klassiek), maar bieden in grote lijnen dezelfde functionaliteit. Ze hebben een oled-scherm van 2,43 cm, zijn waterdicht tot op een diepte van 30 meter én je kan ermee bellen, dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker. Aan de zijkant zit er een opvallende rode SOS-knop, waarmee het kind of de senior in geval van nood tot drie voorgeprogrammeerde nummers kan bellen.

Wel voor de poes
Bij de Haier-uurwerken hoort ook een app voor iOS en Android waarmee ouders (of bij senioren: familieleden) via hun smartphone een geografische veiligheidszone kunnen instellen. Wanneer de drager van het horloge die zone verlaat, stuurt de app je onmiddellijk een notificatie. Nog ingebouwd is een gps-tracker met een geschiedenis van meerdere dagen, die het afgelegde parcours van de drager weergeeft.

HaierdierSpeciaal voor huisdieren ontwierp Haier dan weer de Connected Halsband. Ook die is uitgerust met een microfoon, luidspreker en een SOS-knop. Is je hond of kat weggelopen, dan kan de vinder het baasje eenvoudig contacteren. Uiteraard kan je ook een veiligheidszone instellen en een seintje ontvangen wanneer je huisdier dat gebied verlaat. Net als de uurwerken komt het (lederen) halsbandje in verschillende kleuren. Prijzen heeft de fabrikant nog niet bekend gemaakt.

HaierdierBij Haier zien ze niet in waarom slimme uurwerken en andere smart wearables alleen interessant zouden zijn voor zakenlui, hippe vogels en early adopters. In Barcelona lanceerde het bedrijf daarom een speciale reeks 'connected' producten voor kinderen, senioren en – we verzinnen het niet – huisdieren!

Reacties

Related Posts with Thumbnails