Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 12 februari 2015 door Michel van der Ven

Bedien je BMW i met de Samsung smartwatch

Bmwsamsung1Altijd al eens in de huid van James Bond willen kruipen? Het kan voortaan met de nieuwe BMW i-serie en een Gear S smartwatch van Samsung. Met dit slimme uurwerk check je in een oogopslag de status van de wagen en kan je vanop afstand alvast de verwarming, het navigatiesysteem en enkele andere functies bedienen.

Het BMW i-gamma van elektrische wagens bestaat momenteel uit twee modellen. De i3 is een compacte emissievrije auto die ontworpen is voor het stadsverkeer, terwijl de meer exclusieve BMW i8 de sportwagen van de toekomst wil zijn. Samen met de Duitse autoconstructeur ontwikkelde Samsung een speciale BMW i Remote App, die de eigenaar in staat stelt om via zijn smartwatch met de wagen te communiceren.

Ramen en portieren dicht?
Tijdens een demonstratie op het Samsung Forum in Monaco ontdekten we flink wat nuttige toepassingen. Om te beginnen zie je op het slimme uurwerk – ook wanneer je niet in de auto zit – in een oogopslag de status van de accu en de afstand die je nog kan afleggen, alvorens je de batterijen weer moet bijladen. De BMW i Remote App zorgt ook voor een stukje gemoedsrust door je te vertellen of de portieren, ramen en kofferbak netjes (af)gesloten zijn, en of je de verlichting wel gedoofd hebt. Nerveus terug naar de auto wandelen om dat allemaal nog eens eigenhandig vast te stellen, hoeft dus niet meer.

Bmwsamsung2De smartwatch-app werkt ook naadloos samen met het navigatiesysteem van de auto: om een nieuwe bestemming in te voeren volstaat het om in het adresboek van het uurwerk de gewenste contactpersoon te selecteren. Nog handig is dat je – enkele minuten voor je vertrek – de verwarming of airconditioning van de auto al kan inschakelen, zodat het nooit te koud of te warm is wanneer je instapt. En om het groene karakter van een elektronische auto nog eens te benadrukken, zoekt de Gear S smartwatch constant naar snellere alternatieven via het openbaar vervoer, bijvoorbeeld voor het laatste stukje van je traject in een drukke stad. Dat het uurwerk je daarna ook weer keurig de weg terug wijst naar je parkeerplaats, spreekt voor zich.

De BMW i Remote App bestaat overigens ook gewoon voor smartphones en tablets (iOS en Android), maar het James Bond-gehalte daarvan ligt uiteraard wat lager. Deze toepassingen voor het grote(re) scherm hebben wel het voordeel dat ze aanvullende gegevens over de auto kunnen oplepelen, zoals informatie over onderhoudsbeurten, het remvloeistofpijl en dergelijke.
Prijzen van de BMW i-serie beginnen bij € 35.500 voor de i3. Een Samsung Gear S smartwatch kost zo’n € 359.

 

Bmwsamsung1Altijd al eens in de huid van James Bond willen kruipen? Het kan voortaan met de nieuwe BMW i-serie en een Gear S smartwatch van Samsung. Met dit slimme uurwerk check je in een oogopslag de status van de wagen en kan je vanop afstand alvast de verwarming, het navigatiesysteem en enkele andere functies bedienen.

Reacties

Related Posts with Thumbnails