Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 17 januari 2015 door Michel van der Ven

Getest: de Phorce Freedom ‘oplaadtas’

Phorce1Van de Phorce Pro, voor zover wij weten de enige ‘smart laptoptas’ ter wereld, bestaat sinds deze maand ook een meer eenvoudige, en vooral veel goedkopere versie. T-zine liep een weekje rond met die nieuwe Phorce Freedom, die net als zijn grote broer een geïntegreerde accu heeft om ‘on the go’ al je gadgets op te laden.

Met de Phorce Freedom (€ 199) haal je meerdere multimedia-accessoires tegelijk in huis. Een uiterst flexibele laptoptas die je eenvoudig ‘omvouwt’ tot rugzak of schoudertas, en een krachtige powerbank (of mobiele oplader) van 15.000mAh. De uitneembare accu heeft twee gewone USB-poorten en één micro-USB-aansluiting om de batterij zelf weer mee op te laden, wanneer dat nodig is. Volgens de Nederlandse fabrikant, die de tas overigens in ons eigen Poperinge laat fabriceren, is de accu krachtig genoeg om een gemiddelde smartphone een volle week van energie te voorzien. Maar je kan er natuurlijk evengoed je tablet, smartwatch of camera mee bijtanken.

Lichter, maar zonder app
Phorce2De batterij van de eerder gelanceerde Phorce Pro-tas is met 26.000mAh nog een pak krachtiger en ook geschikt om een notebook op te laden; alle mogelijke adapters en connectors worden bij dat model keurig meegeleverd, wat voor de prijs natuurlijk ook wel mag: de pc-versie van de Phorce Pro kost € 549, de Mac-uitvoering zelfs € 599. De zwaardere powerbank van de Phorce Pro heeft echter een niet onbelangrijk nadeel: het ding neemt niet alleen veel meer plaats in beslag maar is ook loodzwaar, wat resulteert in een leeggewicht (!) van liefst 2,1 kilogram. De Freedom-tas is een halve kilo lichter, en dat draagt toch een stuk prettiger.

De Phorce Pro heeft dan weer het voordeel dat het een smart laptoptas is waar een heuse app bij hoort, voor iOS en Android. Die laat je – via een Bluetooth-verbinding – nauwkeurig zien hoeveel energie er nog rest in de batterij, maar waarschuwt je ook als je de tas ergens dreigt te vergeten. De app bevat een uitgebreide database van smartphones, tablets en notebooks, die je exact vertelt hoe vaak je jouw gadgets nog kan herladen via de tas. Deze leuke features heeft de Freedom-tas helaas niet, en dat is uiteraard ook een van de redenen voor het grote verschil in prijs. Waar de Pro meer voor zakelijke reizigers is bedoeld, die altijd bereikbaar willen zijn via hun notebook, profileert de Freedom zich meer als een tas voor alledaags gebruik.

Reinigende compartimenten
Phorce3Als tas bieden beide modellen ongeveer dezelfde functionaliteit. Zo kan ook de Freedom op drie verschillende manieren worden gedragen: als gewone tas met handvatten (magnetisch trouwens, zodat ze handig tegen elkaar klikken), als draagtas met een zeer degelijke schouderband én – een kwartslag gedraaid – als rugzak. De Phorce Freedom glijdt ook vlot over het telescopische handvat van een trolley. Het vergt een beetje oefening, maar na een paar gedaanteverwisselingen kunnen we alleen maar vaststellen dat de tas ontzettend vernuftig in elkaar zit. Hij is bovendien met gevoel voor design afgewerkt in zwart, waterbestendig canvas en ook de ritssluitingen zijn beschermd tegen de regen.

Aan de binnenkant zijn er niet minder dan zes fluweelzachte compartimenten voor o.a. laptop (tot 13-inch), tablet en smartphone, die je met een rits kan afsluiten. Microvezels in deze vakken zouden de beeldschermen van je gadgets zelfs een beetje reinigen wanneer je ze in- en uitlaadt.

Plus- en minpunten
+ Flexibel. Je tovert de Phorce Freedom in een handomdraai om tot laptoptas, rugzak of schoudertas.
+ Kwaliteit. De tas is vervaardigd uit duurzame materialen, met slimme details als magnetische handvatten en reinigende microvezels.
+ Mobiel opladen. De geïntegreerde accu is krachtig genoeg om een smartphone een volle week van energie te voorzien.
- Geen app, zoals bij de duurdere Phorce Pro, die de resterende energie weergeeft of waarschuwt wanneer je de tas dreigt te vergeten.
- Het laptopscherm mag niet groter zijn dan 13-inch (de Phorce Pro gaat tot 15-inch).

Phorce1Van de Phorce Pro, voor zover wij weten de enige ‘smart laptoptas’ ter wereld, bestaat sinds deze maand ook een meer eenvoudige, en vooral veel goedkopere versie. T-zine liep een weekje rond met die nieuwe Phorce Freedom, die net als zijn grote broer een geïntegreerde accu heeft om ‘on the go’ al je gadgets op te laden.

Reacties

Related Posts with Thumbnails