Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 13 september 2014 door Michel van der Ven

Getest: de Jumping Sumo MiniDrone van Parrot

Sumo1De feestdagen lijken nog veraf, maar wij weten nu al welk gadget we graag onder de kerstboom willen vinden: een Jumping Sumo MiniDrone van Parrot. Oh ja, en misschien ook een nieuwe smartphone of tablet om het speeltje te besturen. Of is dat erover?

Na de AR.Drone verrast fabrikant Parrot ditmaal met twee MiniDrones: de Rolling Spider, dat is een kleinere versie van de populaire ‘quadricopter’, en de door ons geteste Jumping Sumo, een racemonstertje op twee wielen dat zo’n 7 km/u haalt, sprongen maakt van wel 80 cm hoog én ver, en nog een heleboel andere kapriolen in huis heeft.

Dreigend uiterlijk
Sumo3Net als de AR.Drone bestuur je de Jumping Sumo met je iOS- of Android-apparaat en de gratis app FreeFlight 3, waarvan de naam de lading intussen niet helemaal meer dekt. De verbinding geschiedt via WiFi. Dat betekent wel dat je, telkens je wil gaan racen, even de verbinding met je router moet verbreken en een rechtstreekse koppeling met de MiniDrone tot stand moet brengen. Echt moeilijk is dat niet, maar het neemt iedere keer wel wat tijd in beslag. En als je de Jumping Sumo een paar minuten niet gebruikt, durft de smartphone ook wel eens ongevraagd de verbinding met je router te herstellen. Uiteraard gebeurt dat alleen bij je thuis. Elders, ver weg van je access point, heb je daar geen last van.

De Jumping Sumo is er in wit, zwart en kaki. Het gadget ziet er ‘out of the box’ al behoorlijk stoer uit, maar wanneer je de MiniDrone pimpt met de bijgeleverde stickersets, en aanzet, waarna zijn ‘oogjes’ felgroen oplichten, oogt hij pas helemaal dreigend. De wielen kan je met een klikbeweging in- en uitklappen. In de brede stand ligt hij iets stabieler op ‘de weg’, in de smalle stand is de Sumo een beetje wendbaarder.

Krachtige springveer
Sumo2De grootste verrassing zit 'm – letterlijk – in de staart. Het achterstuk van de MiniDrome bestaat namelijk uit een krachtige springveer, die het speeltje moeiteloos een eind de lucht in katapulteert. Zo spring je met een druk op de knop op de salontafel of andere objecten, of activeer je een van de vele acrobatische stunts die zijn voorgeprogrammeerd. Het meest spectaculair is de schroefsprong (springen en rondtollen tegelijk), maar je kan het speeltje ook laten spinnen, shaken, laten omklappen of met een gezwinde vingerbeweging bochten van 90° of 180° laten nemen. Rijden doe je met je duim, sturen door je smartphone of tablet te kantelen, en als je wil kan je je raceavonturen ook nog fotograferen of filmen via de geïntegreerde camera. De prijs van al dit leuks: € 159.

Plus- en minpunten
+ Fun. Denk: een auto op afstandsbediening, maar dan vijf keer leuker. De aanbevolen minimumleeftijd van veertien is sterk overdreven (zelfs onze vijfjarige kon ermee uit de voeten), een maximumleeftijd is er niet.
+ Stevig. De Jumping Sumo kan tegen een stootje. Mocht er onverhoopt toch een onderdeel sneuvelen, dan zijn er reservestukken verkrijgbaar.
+ Intuïtief. De bewegingsgevoelige bediening (via een app) is ingenieus en eenvoudig tegelijk.
- Accu. De batterij is oplaadbaar, maar gaat telkens slechts twintig minuten mee. Voor een extra accu betaal je veertien euro.
- Koppelen. De Jumping Sumo communiceert via WiFi met je smartphone. Het tot stand brengen van die verbinding neemt telkens wat tijd in beslag.

 

Sumo1De feestdagen lijken nog veraf, maar wij weten nu al welk gadget we graag onder de kerstboom willen vinden: een Jumping Sumo MiniDrone van Parrot. Oh ja, en misschien ook een nieuwe smartphone of tablet om het speeltje te besturen. Of is dat erover?

Reacties

Related Posts with Thumbnails