Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 6 maart 2014 door Michel van der Ven

Verstuur met je smartphone tot wel 10 gigabyte aan foto's en video's

WemobileWeTransfer, de populaire webdienst om grote bestanden mee te versturen, is er nu eindelijk ook als app. Wie een iPhone of iPad bezit kan voortaan heel eenvoudig tot wel 10 gigabyte aan foto’s en filmpjes delen.

Foto’s doormailen is niet alleen veel werk, je loopt ook al gauw tegen de limieten van je internetprovider aan. Zo mag de bijlage van een e-mail meestal niet groter zijn dan 10 à 20 megabyte, anders krijg je het bericht simpelweg de deur niet uit. Dat lijkt misschien veel, maar een moderne spiegelreflex- of systeemcamera schiet al gauw plaatjes die per stuk 10 MB of zwaarder zijn. Om over de omvang van videobestanden nog maar te zwijgen.

Geen account nodig
Op de computer kan je dit probleem makkelijk omzeilen met bestandsuitwisselingsdiensten als WeTransfer. Maar als je foto’s en video’s op je smartphone staan, moest je ze tot nu toe eerst naar je pc of Mac kopiëren. Met de nieuwe WeTransfer-app komt die noodzaak te vervallen. Vink op je iPhone of iPad gewoon de bestanden aan die je wil doorseinen (linksboven houdt een tellertje de totale grootte bij), voer de e-mailadressen van de geadresseerde en jezelf in, en druk op Transfer om de upload te starten. De app is gratis en een account komt er niet aan te pas. Zodra de bestanden klaar staan om gedownload te worden, ontvangt de bestemmeling automatisch een mailtje.

Bestanden van ettelijke gigabytes versturen neemt uiteraard wat tijd in beslag. Ontbreekt het je daar aan, dan kan je de upload op elk gewenst moment pauzeren en op een later moment verder zetten. Die functie komt ook van pas wanneer je van WiFi overschakelt naar een 3G- of 4G-verbinding. Voor de WeTransfer-app maakt dat geen verschil, maar je mobiele abonnement is wellicht ontoereikend voor zulke zware files, met een onaangename factuur tot gevolg.
Het is trouwens door de opkomst van de 4G-technologie dat de app juist nu het levenslicht ziet. “De vraag naar een mobiele oplossing voor foto's en video's was al geruime tijd zeer groot onder onze 20 miljoen actieve gebruikers”, zegt de CEO en oprichter van WeTransfer, Bas Beerens. “Dankzij 4G kunnen we nu eindelijk de snelheid en service bieden die de gebruiker van onze webversie gewend is.”

Een app voor Android is nog niet beschikbaar, maar daar wordt volgens WeTransfer wel aan gewerkt.

WemobileWeTransfer, de populaire webdienst om grote bestanden mee te versturen, is er nu eindelijk ook als app. Wie een iPhone of iPad bezit kan voortaan heel eenvoudig tot wel 10 gigabyte aan foto’s en filmpjes delen.

Reacties

Related Posts with Thumbnails