Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 17 maart 2014 door Michel van der Ven

Microsoft maakt Evernote-concurrent gratis beschikbaar

Onenote1OneNote, de notitiesoftware uit Microsoft Office, is voortaan voor iedereen gratis beschikbaar. Bovendien bestaat er sinds vandaag ook een versie voor Macintosh-computers. De softwaregigant uit Redmond wil op die manier de strijd aangaan met andere notitie-oplossingen, en dan vooral met het populaire Evernote.

Het handige van een programma als OneNote is dat de aantekeningen en geheugensteuntjes die je maakt in één klap beschikbaar zijn op al je toestellen. De software bestaat namelijk zowel voor Windows als voor de mobiele platformen Android, iOS, Windows Phone en zelfs Symbian. De app-versies waren al gratis, met inbegrip van de Metro Style-app voor Windows 8 én de cloudvariant OneNote Online, maar voor de meer uitgebreide desktopuitvoering moest je beschikken over Microsoft Office of over een betalend abonnement op Office 365. Voortaan kan je die volledige pc-versie van OneNote 2013 dus kosteloos downloaden, net als de gloednieuwe Mac-uitvoering van de software (via de Mac App Store). Dat programma zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een compleet nieuwe Office voor Mac, want Microsofts recentste kantoorsuite voor dit platform dateert alweer van 2010.

Documenten scannen
Onenote2OneNote kreeg voor de gelegenheid ook een paar nieuwe functies mee, zoals Clipper om op een makkelijke manier webpagina’s op te slaan en te synchroniseren, en de mogelijkheid om informatie aan een notitieblok toe te voegen middels een e-mailtje naar je persoonlijke onenote.com-adres. Gebruikers van een Windows Phone-toestel kunnen met de nieuwe Office Lens-functie ook foto’s maken van allerhande documenten, waarna ze als Quick Note worden opgeslagen. Via apps van derden, zoals JotNot, zou dat met andere smartphones voortaan trouwens ook moeten lukken.
Andere verbeteringen zijn ondersteuning van de Livescribe-pen (voor handgeschreven aantekeningen), het automatisch importeren van informatie uit Feedly en News360-blogs, en de mogelijkheid om je sociale netwerk aan OneNote te koppelen via zogeheten IFTTT-regels (If This Than That). Daarmee kan je bijvoorbeeld instellen dat al je favoriete tweets automatisch naar je notitieboek worden doorgestuurd.

Om gebruik te maken van de OneNote-producten heb je een Microsoft-account nodig. Dat is gratis en geeft je meteen ook toegang tot zeven gigabyte online opslagruimte bij OneDrive (voorheen SkyDrive), waarvan een deel gebruikt wordt voor de synchronisatie van je OneNote-bestanden.

Onenote1OneNote, de notitiesoftware uit Microsoft Office, is voortaan voor iedereen gratis beschikbaar. Bovendien bestaat er sinds vandaag ook een versie voor Macintosh-computers. De softwaregigant uit Redmond wil op die manier de strijd aangaan met andere notitie-oplossingen, en dan vooral met het populaire Evernote.

Reacties

Related Posts with Thumbnails