Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 10 maart 2014 door Michel van der Ven

Microsoft integreert Skype in Outlook.com: videochatten en mailen tegelijk

SkypeoutlkMicrosoft gaat onverminderd verder met de integratie van Skype in andere producten van de softwarereus. Zo kan je de populaire videochatdienst sinds enkele dagen ook gebruiken vanuit je inbox van Outlook.com, het voormalige Hotmail. We leggen je even uit hoe dat werkt.

Sinds de overname van de VoIP-dienst in 2011 heeft het Skype-team van Microsoft niet stilgezeten. Skype werd de standaard app voor videogesprekken op Windows Phones, verving begin vorig jaar Windows Live Messenger (MSN) en maakt intussen ook deel uit van Office 365. Wie een abonnement neemt op deze cloudversie van Microsoft Office, mag elke maand zestig minuten gratis bellen via Skype, naar de meeste vaste en mobiele telefoonnummers. De integratie met Outlook.com komt niet echt als een verrassing. Bij concurrent Google zijn videogesprekken via de maildienst Gmail immers al langer mogelijk, via Google Hangouts. Bovendien was de nieuwe functie al enige tijd beschikbaar voor een select gezelschap van testers.

Om de migratie van Windows Live Messenger naar Skype zo vlot mogelijk te laten verlopen, zorgde Microsoft er destijds voor dat nieuwe gebruikers zich gewoon konden aanmelden met hun vertrouwde Microsoft-account. Door die ingreep laat Skype zich vandaag ook naadloos in Outlook.com integreren. Het enige wat je moet doen is even een invoegtoepassing voor je browser installeren, die je hier gratis kan downloaden. De plug-in is beschikbaar voor nagenoeg elke browser en werkt zowel op pc als Mac.
Eenmaal geïnstalleerd heb je verschillende mogelijkheden om met Skype aan de slag te gaan. Zo kan je bovenaan rechts op het tekstballonnetje met de smiley klikken, en onder Berichten een Nieuw gesprek starten. Zodra je dit tekstveld aanklikt krijg je een overzicht te zien van je Skype-contacten die op dat moment online zijn. Met elk van hen kan je vervolgens berichtjes uitwisselen, bellen of een videogesprek voeren. Wat de integratie van Skype in Outlook.com evenwel pas echt interessant maakt, is dat je ook rechtstreeks vanuit je inbox een sessie kan starten. Stel, je staat op het punt om een e-mail te beantwoorden. Aan de profielfoto van de afzender kan je dan meteen zien (wel of geen groen streepje) of hij/zij online is. Zo ja, dat is het misschien wel veel handiger om even te bellen of een videogesprek te voeren. Dat doe je in dit geval letterlijk met één druk op de knop.

SkypeoutlkMicrosoft gaat onverminderd verder met de integratie van Skype in andere producten van de softwarereus. Zo kan je de populaire videochatdienst sinds enkele dagen ook gebruiken vanuit je inbox van Outlook.com, het voormalige Hotmail. We leggen je even uit hoe dat werkt.

Reacties

Related Posts with Thumbnails