Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 1 maart 2014 door Michel van der Ven

Getest: de Leitz Complete Desktop Multicharger

Leitz1Zoveel gadgets, zo weinig stopcontacten. Leitz bedacht een lader waarmee je vier mobiele apparaten tegelijk van frisse stroom voorziet.

De Complete Desktop Multicharger van Leitz laadt via een en dezelfde stroomadapter drie gewone gsm’s, smartphones, muziekspelers (of een combinatie daarvan) én een tablet op. Kleine toestellen leg je op het deksel van de lader, dat 15° schuin afloopt en voorzien is van een beschermende antislip-laag. Zo kan je tijdens het bijtanken nog steeds ergonomisch verantwoord berichtjes typen of vlug even iets opzoeken.

Korte kabeltjes
Leitz2Een tablet gaat verticaal in de Multicharger, in een kijkhoek van 62°; ideaal voor videoconferencing of om een filmpje mee te pikken. Onder de klep gaan vier USB-poorten schuil (3x 1 ampère, 1x 2 ampère voor tablets) en vinden we ook een eenvoudig maar slim kabelmanagementsysteem. Om plaats te besparen levert de fabrikant drie ingekorte USB-kabeltjes mee die de originele kabels vervangen, telkens met een andere connector: mini-USB, micro-USB en Apple 30-pins. Die aansluitingen coveren de meeste mobiele toestellen.

De Leitz Complete Desktop Multicharger is verkrijgbaar in zwart en wit, telkens met groene accenten, en heeft een richtprijs van € 89.

Plus- en minpunten
+ Efficiënt. Je houdt niet alleen een heleboel stopcontacten vrij, er slingeren ook niet langer adapters door het hele huis.
+ Ontwerp. De Multicharger heeft een beschermende antislip-laag, twee doordachte kijkhoeken en mag best gezien worden.
- Verbruik. De lader consumeert voortdurend (een beetje) stroom wanneer hij in het stopcontact steekt – ook wanneer je geen gadgets oplaadt. Een aan/uit-knop was daarom welkom geweest.
- Ontbrekende connector. De jongste gadgets van Apple hebben geen 30-pins stekker meer, maar een Lightning-connector. Daarvan wordt helaas geen verkort kabeltje meegeleverd.

Leitz1Zoveel gadgets, zo weinig stopcontacten. Leitz bedacht een lader waarmee je vier mobiele apparaten tegelijk van frisse stroom voorziet.

Reacties

Related Posts with Thumbnails