Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 8 maart 2014 door Michel van der Ven

Getest: de HTC Mini+ smartphone-sidekick

Htcmini1De HTC Mini+ lijkt op het eerste gezicht een kleine gsm, maar is in werkelijkheid een ‘sidekick’ voor een andere mobiele telefoon. We probeerden het opmerkelijke gadget uit in combinatie met de HTC One Max, en wat hulp van een stel kinderen en een televisietoestel.

Een afstandsbediening voor je HTC smartphone; zo kan je de Mini+ nog het best omschrijven. En inderdaad, het kost wat tijd en verbeelding om in te zien waarom je zo’n toestelletje in hemelsnaam nodig hebt. Kinderen zorgen voor een dankbaar voorbeeld. Wanneer zoon- of dochterlief je smartphone weer eens heeft ingepalmd voor een spelletje Where’s is my Water, kan je via de Mini+ toch nog gewoon sms’jes blijven ontvangen en zelfs telefoongesprekken voeren. HTC’s accessoire kan je ook helpen om vlotter te multitasken. Met je smartphone iets opzoeken op het internet bijvoorbeeld, terwijl je via de Mini+ gewoon in gesprek blijft.
Beide toestellen communiceren via Bluetooth, dus het bereik is ongeveer vergelijkbaar met dat van een draadloos oortje. Pairen kan trouwens heel eenvoudig via NFC (de apparaatjes even tegen elkaar houden volstaat), mits je smartphone deze technologie ook ondersteunt. Op dit moment is de Mini+ compatibel met een vijftal HTC-telefoons: de One, One Max, One Mini, Butterfly en Desire 601.

Onverwachte extra’s
Htcmini2Met de verlichte cijfertoetsen op de Mini+ kan je gewoon telefoonnummers vormen, maar je hebt ook toegang tot de lijsten met recente oproepen en vaak gebelde nummers op je smartphone. Het volledige adresboek is jammer genoeg (nog) niet bereikbaar. Een gelijkaardige beperking vinden we bij de sms-functie. Je kan de inkomende berichtjes wel beantwoorden, maar uitsluitend met een van de voorgeprogrammeerde boodschappen op de telefoon (Ik ben wat later, Ik bel je terug, etc). Bij nieuwe e-mails meldt het 1,5-inch monochrome oled-schermpje dan weer uitsluitend het aantal boodschappen. Echte minpunten willen we dit niet noemen: de Mini+ is nu eenmaal vooral bedoeld om je te informeren over de gebeurtenissen op je smartphone, wanneer dat toestel in gebruik of buiten handbereik is.

De notificaties van de Mini+ zijn op zich best handig in bepaalde situaties, maar er zijn vast weinig HTC-gebruikers die er € 89 voor veil hebben. Vandaar dat de fabrikant nog een heleboel extra’s in het gadget heeft gestopt. De mogelijkheid om je agenda te raadplegen bijvoorbeeld, maar vooral de functies die onder de knop Extern schuilgaan. We zetten ze even voor je op een rij:

• Infrarood afstandsbediening voor je tv: Altijd handig, een extra remote in huis, vooral omdat de HTC Mini+ typisch zo’n toestelletje is dat vaak op de salontafel ligt. Tijdens onze test nam het apparaatje keurig de instellingen over van de HTC One Max, die zelf ook een afstandsbediening aan boord heeft. Hoe je te werk moet gaan wanneer die feature op je smartphone ontbreekt, hebben we niet kunnen testen.
• Selfies en groepsfoto’s maken wordt een stuk makkelijker met de remote shutter-functie van de Mini+ waarmee je de ontspanknop vanop afstand bedient.
• Ook de mediaspeler op je smartphone krijgt een afstandsbediening. Al wordt dat eigenlijk pas zinvol wanneer de telefoon met een tv (films kijken) of stereo-installatie (muziek luisteren) is verbonden.
• Gebruik je je smartphone wel eens om – gekoppeld aan een projector – PowerPoint-presentaties te geven, dan kan je de slides met de Mini+ op afstand bedienen. Bovendien beschikt het toestelletje over een ingebouwde laserpointer.
• Vind je je telefoon niet zo snel meer terug? Met één druk op de knop laat de Mini+ je smartphone luid rinkelen.

Plus- en minpunten
+ Altijd up to date. Ook als je smartphone in gebruik of buiten handbereik is, blijf je op de hoogte van oproepen en berichtjes.
+ Veelzijdig. De Mini+ schiet je ook te hulp bij selfies, PowerPoint-presentaties en een avondje tv kijken.
- Bediening. Op zich gemakkelijk, maar op het kleine schermpje past erg weinig tekst waardoor je meer moet scrollen. Verder missen we een thuisknop om snel naar het hoofdmenu terug te keren.
- Prijs. Als je slechts een paar snufjes van deze sidekick gaat gebruiken, is € 89 best veel geld.

Htcmini1De HTC Mini+ lijkt op het eerste gezicht een kleine gsm, maar is in werkelijkheid een ‘sidekick’ voor een andere mobiele telefoon. We probeerden het opmerkelijke gadget uit in combinatie met de HTC One Max, en wat hulp van een stel kinderen en een televisietoestel.

Reacties

Related Posts with Thumbnails