Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 31 oktober 2012 door Michel van der Ven

Windows 8-tip: Toveren met tegeltjes

Win8tipsWindows 8 is uit en dat betekent dat je van ons regelmatig tips en trucs voor het nieuwe besturingssysteem mag verwachten. En waar kunnen we deze reeks beter mee beginnen dan met het nieuwe Startscherm, dat je helemaal naar je persoonlijke smaak kan inrichten.

Het uiterlijk van Windows ging compleet op de schop. De Startknop heeft na vijftien jaar plaats gemaakt voor een Startscherm vol tegeltjes waarachter je apps en je sociale activiteiten schuilgaan. Windows Phone-gebruikers kennen die Metro-interface al van hun smartphone en eerdaags zal je deze bediening ook zien opduiken op de nieuwe Windows 8-tablets.

Die tegels laten zich gelukkig naar hartenlust personaliseren, zodat het echt jouw Startscherm wordt. Om te beginnen kun je ze gewoon naar een andere plek verslepen; de andere tegels passen zich dan automatisch aan de nieuwe layout aan. Je hoeft je trouwens niet te beperken tot de ruimte op het zichtbare deel van het Startscherm. Versleep maar eens een tegel helemaal naar rechts, en je zult merken dat je in de breedte eindeloos veel plaats hebt. Scrol je je liever niet het apezuur, dan zijn er twee manieren om het navigeren te beperken:

1. Grote tegels kleiner maken, zodat er meer op één scherm passen: klik met de rechter muisknop op een tegel en kies in de App-balk die verschijnt voor Kleiner. Merk op dat je de tegels via deze balk ook kunt verbergen of volledig verwijderen.

Win8start2. Apps groeperen: plaats gelijkaardige toepassingen bij voorkeur in eenzelfde kolom. Eén zo’n groep kan bijvoorbeeld bestaan uit je e-mail, instant messages, kalender en contactpersonen. Via de min-knop helemaal rechts onderaan roep je een kleine voorvertoning op van al je groepen. In dit scherm kan je niet alleen vliegensvlug naar een andere groep switchen (zelfs al bevindt die zich helemaal aan de rechterkant), je kan de groepen ook verplaatsen en/of voorzien van een duidelijke benaming. Klik daarvoor met rechts op de groep en kies in de balk die verschijnt voor Benoem groep. Om terug te keren naar het de gewone Startscherm-weergave klik je gewoon ergens naast een groep.

Win8tipsWindows 8 is uit en dat betekent dat je van ons regelmatig tips en trucs voor het nieuwe besturingssysteem mag verwachten. En waar kunnen we deze reeks beter mee beginnen dan met het nieuwe Startscherm, dat je helemaal naar je persoonlijke smaak kan inrichten.

Reacties

Related Posts with Thumbnails