Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 9 april 2012 door Michel van der Ven

Nooit meer zoeken naar mails en attachments in Outlook

OutlooktipJe kent het wel: je zoekt een bepaalde e-mail of bijlage, maar weet het onderwerp of de bestandsnaam niet meer. Een speld in een hooiberg? Niet als je Microsoft Outlook 2010 gebruikt.

Outlook 2010 biedt namelijk een handige feature die People Pane heet (letterlijk vertaald: Mensen Paneel). Je vindt het onderaan het preview-venster, waarin je een voorvertoning van de geselecteerde e-mail te zien krijgt. Als je het People Pane niet onmiddellijk ziet staan, is het waarschijnlijk dichtgeklapt. Even op het knopje met de pijl omhoog klikken brengt het opnieuw in beeld.

Om een bepaalde e-mail of een attachment van iemand terug te vinden, klik je gewoon een ander bericht van dezelfde afzender aan. Als je vervolgens een blik op het People Pane werpt, zul je zien dat daar een heleboel informatie over die persoon is verzameld. Zo zijn er bijvoorbeeld tabbladen met alle status-updates (Outlook 2010 werkt desgewenst nauw samen met Facebook, LinkedIn en andere sociale netwerken) en kalenderafspraken die je met hem of haar hebt gemaakt. Voor deze tip gaat onze aandacht echter vooral uit naar de tabbladen met het envelopje en het paperclipje.

PeoplepaneAls je daarop klikt krijg je een handig overzicht van alle mails respectievelijk attachments die je in het verleden van de bewuste contactpersoon hebt ontvangen. Ook de informatie die je misschien al lang naar andere mappen had verplaatst, wordt keurig opgelepeld. Op die manier win je niet alleen tijd, maar voorkom je ook een heleboel onnodige stress.

OutlooktipJe kent het wel: je zoekt een bepaalde e-mail of bijlage, maar weet het onderwerp of de bestandsnaam niet meer. Een speld in een hooiberg? Niet als je Microsoft Outlook 2010 gebruikt.

Outlook 2010 biedt namelijk een handige feature die People Pane heet (letterlijk vertaald: Mensen Paneel). Je vindt het onderaan het preview-venster, waarin je een voorvertoning van de geselecteerde e-mail te zien krijgt.

Reacties

Related Posts with Thumbnails