Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 5 april 2012 door De Tijd

5 tips op het kruispunt van internet en televisie

TestbeeldDeze week vond in Cannes de televisiebeurs MIPTV plaats. De cross-over van tv en nieuwe media stond er hoog op de agenda.

Wij selecteerden vijf onlinediensten die de brug slaan tussen uw televisie en uw pc, smartphone of tabletcomputer.

Televisie in je zak

Als je thuis digitaal tv kijkt via Belgacom of Telenet en een draadloos netwerk hebt, kan je met gratis apps ook op een mobiel toestel naar bepaalde zenders kijken. Bij Telenet heet die dienst Yelo [App Store - Google Play], bij Belgacom TV Overal [Google Play - App Store]. Die laatste kan je ook buitenshuis gebruiken, via wifi of 3G.

Klanten van Mobistar kunnen 28 zenders op de gsm bekijken via het 3G-netwerk, met aangepaste tariefplannen. Die dienst staat los van de digitale televisiedienst Mobistar TV, maar het bedrijf werkt aan een gelijkaardige dienst als Yelo en TV Overal. Mobistar heeft wel een app waarmee je je decoder vanop afstand kunt programmeren. Bij Telenet kan dat ook, via de (experimentele) mobiele site m.tv.be.

Wat is er op televisie?

Wil je gewoon weten wat er vanavond of de volgende dagen op televisie te zien is zonder daarvoor een tv-blad te moeten kopen, dan heb je de keuze uit verschillende apps en websites. De populaire gratis app tvgids.tv [App Store - Google Play] geeft je behalve basisinformatie over het zendschema en programma-inhoud ook tips mee. Wie geen smartphone heeft, maar wel internet op de gsm, kan ook de mobiele website tvgids.mobi bezoeken. Die is echter vooral gericht op Nederlanders.

Ook de app mijnTVgids [Google Play - App Store] geeft je tips en het zendschema mee. Met die app kan je bovendien sorteren per genre. Wie bijvoorbeeld gek is op sport, ziet in een oogopslag wanneer hij waarop moet afstemmen.

Inhoud verleggen

De iPlayer van de Britse openbare omroep BBC [App Store] geldt als absolute referentie voor tv-zenders die hun content naar een ander platform willen brengen. De Britse zender slaagde er als geen ander in zijn inhoud ook via het internet aantrekkelijk te maken. Zo'n 40 procent van de Britten gebruikt ondertussen de iPlayer, via de website of via apps voor smartphones of tablets.

Cinemobiel

Wie niet geïnteresseerd is in de programmatie van zenders, maar wel gek is op film, kan ook op het internet terecht. Dat kan gewoon via de App Store van Apple voor iPhone of iPad, waar je films kan kopen of huren. Maar er zijn ook diensten die je toelaten om je films te streamen. Zo lanceerde het Brusselse DVDPost recent een dienst voor iPad en iPhone. Je betaalt dan maximaal 2,50 euro om een film in 'streaming video' te bekijken. Afhankelijk van de abonnementsformule kan die prijs dalen tot 1,90 euro.

Anderzijds kunnen cinefielen online ook terecht voor een schat aan filminformatie. De Internet Movie Database (IMDB) [Google Play - App Store] houdt alle mogelijke info voor u bij, via website of mobiele applicatie.

Live videonieuws

Nieuwsverslaafd, maar niet zo'n lezer? Geen nood, de Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ) reikt u de oplossing aan. Met de applicatie WSJ Live [App Store] biedt de krant dagelijks enkele uren live nieuwsverslaggeving aan in bewegend beeld. Gebruikers kunnen bovendien in het lijvige archief grasduinen op zoek naar oudere video's met nieuws en opinie.

TestbeeldDeze week vond in Cannes de televisiebeurs MIPTV plaats. De cross-over van tv en nieuwe media stond er hoog op de agenda.

Wij selecteerden vijf onlinediensten die de brug slaan tussen uw televisie en uw pc, smartphone of tabletcomputer.

Reacties

Related Posts with Thumbnails