Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 20 juni 2011 door Michel van der Ven

Verstuur échte postkaarten met je mobiele telefoon (ook vanuit het buitenland)

Bpost Met Mobile Postcard, de nieuwe smartphone-app van Bpost, wordt het versturen van postkaarten wel een hele kleine moeite. Bovendien kan je de kaartjes personaliseren met een van je eigen foto’s en vallen ze de volgende dag al bij je vrienden of familie in de brievenbus – zelfs al verstuur je ze vanaf de andere kant van de wereld.

Toegegeven, de Mobile Postcards van Bpost zijn misschien niet zo authentiek als de kaarten die je vorige zomer in dat pittoreske Spaanse dorpje hebt gekocht, maar ze bieden wel een heleboel andere voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen adressen meer over te schrijven; die plukt de app gewoon uit het adresboek van je smartphone. Verder garandeert Bpost dat het kaartje, mits je het voor 15:00 uur verstuurt, de volgende dag al in België wordt bezorgd. Het maakt daarbij niet uit of je ’m in Nieuw-Zeeland of eigen land op de (digitale) post doet. De grootste troef is evenwel dat je een van je eigen foto’s als opdruk kan gebruiken. Een kaartje uit Rome is nu eenmaal veel leuker én persoonlijker als je zelf voor het Colosseum poseert. Uiteraard mag je ook nog een tekst aan je Mobile Postcard toevoegen: er is ruimte voor 540 tekens, die in een handschriftachtig lettertype worden afgedrukt.

Voordat de postkaart wordt opgeladen en verzonden, kan je de voor- en achterzijde nog eens op je gemak controleren. De eerste vijfduizend gebruikers van de app krijgen één kaart gratis, voor elk volgend kaartje betaal je € 2,35. Let wel, dat is zonder eventuele connectie- én roaming-kosten. Je doet er dus verstandig aan om je Mobile Postcards zo veel mogelijk via een gratis WiFi-hotspot te versturen. Een belangrijk nadeel van de dienst is dat je de kaarten niet gewoon als een zogeheten in-app aankoop kan afrekenen. Betalen kan voorlopig alleen via Visa, MasterCard of PayPal, en dat is beduidend meer werk dan wanneer je alleen je wachtwoord voor de App Store moet invoeren.

Op moment van schrijven is Mobile Postcard alleen beschikbaar voor de iPhone en iPod touch. De Android-versie staat gepland voor juli. Geen (compatibele) smartphone maar wel een notebook die je meeneemt op vakantie? Neem dan eens een kijkje op MijnKaart.be. Via deze website van Bpost en Hallmark kan je eveneens echte postkaarten versturen.

Bposttest Update: Ons testkaartje viel inderdaad keurig de volgende dag in de bus. De print ziet er best goed uit (de typische postkaartkwaliteit) en het kaartje is met 16,7 bij 12 cm zelfs wat groter dan verwacht.

Bpost Met Mobile Postcard, de nieuwe smartphone-app van Bpost, wordt het versturen van postkaarten wel een hele kleine moeite. Bovendien kan je de kaartjes personaliseren met een van je eigen foto’s en vallen ze de volgende dag al bij je vrienden of familie in de brievenbus – zelfs al verstuur je ze vanaf de andere kant van de wereld.

Toegegeven, de Mobile Postcards van Bpost zijn misschien niet zo authentiek als de kaarten die je vorige zomer in dat pittoreske Spaanse dorpje hebt gekocht, maar ze bieden wel een heleboel andere voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen adressen meer over te schrijven; die plukt de app gewoon uit het adresboek van je smartphone. Verder garandeert Bpost dat het kaartje, mits je het voor 15:00 uur verstuurt, de volgende dag al in België wordt bezorgd. Het maakt daarbij niet uit of je ’m in Nieuw-Zeeland of eigen land op de (digitale) post doet. De grootste troef is evenwel dat je een van je eigen foto’s als opdruk kan gebruiken. Een kaartje uit Rome is nu eenmaal veel leuker én persoonlijker als je zelf voor het Colosseum poseert.

Reacties

Related Posts with Thumbnails