Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 17 mei 2011 door Michel van der Ven

Drop je bestanden automatisch in de juiste map

Dropit Met alle e-mailbijlagen die je tegenwoordig binnen krijgt ligt je Windows-bureaublad binnen de kortste keren bezaaid met foto’s, pdf’s, Office-documenten en andere bestanden. Een slim programma om grote kuis te houden op je desktop én herhaling van het oude patroon te voorkomen, is het gratis tooltje DropIT.

DropIT is een zogeheten bestandsmanager die via het eenvoudige drag & drop-principe werkt: gewoon je rondslingerende bestanden op het blauwe icoontje met witte pijl laten ‘vallen’, en DropIT parkeert de files automatisch in de juiste doelfolder. Welke map op je harde schijf dat is kies je uiteraard zelf, aan de hand van patroonregels. Zo kan je DropIT aanleren dat bestanden met extensies als .jpg, en .tif foto’s zijn die in de Windows-folder Mijn afbeeldingen thuishoren en dat mp3’s die je op het icoontje dropt naar Mijn Muziek moeten worden verplaatst. Door de extensies van elkaar te scheiden met een puntkomma is het mogelijk om één patroonregel voor meerdere typen bestanden tegelijk te definiëren. Gelukkig kijkt DropIT niet alleen naar het achtervoegsel van een file, maar desgewenst ook naar de bestandsnaam. Zo stel je bijvoorbeeld eenvoudig een patroonregel op die ervoor zorgt dat alle files waarin het woord ‘factuur’ voorkomt vanzelf in de map Administratie belanden.

DropIT beperkt zich trouwens allerminst tot het verplaatsen van bestanden. Andere acties die je kan definiëren, zijn Kopieer, Comprimeer, Uitpakken, Openen met (een zeker doelprogramma), Verwijder en Uitsluiten. Vooral Uitpakken naar een vooraf bepaalde folder vinden we een nuttige actie, omdat die je aardig wat handelingen uit handen neemt. Bij het comprimeren van files krijg je dan weer de keuze uit verschillende formaten (ZIP, 7Z) en methodes, en kan je de gecomprimeerde bestanden meteen versleutelen met een wachtwoord. Al met al een bijzonder handig programmaatje, dat we zomaar niet meer zullen verwijderen.

Dropit Met alle e-mailbijlagen die je tegenwoordig binnen krijgt ligt je Windows-bureaublad binnen de kortste keren bezaaid met foto’s, pdf’s, Office-documenten en andere bestanden. Een slim programma om grote kuis te houden op je desktop én herhaling van het oude patroon te voorkomen, is het gratis tooltje DropIT.

DropIT is een zogeheten bestandsmanager die via het eenvoudige drag & drop-principe werkt: gewoon je rondslingerende bestanden op het blauwe icoontje met witte pijl laten ‘vallen’, en DropIT parkeert de files automatisch in de juiste doelfolder. Welke map op je harde schijf dat is kies je uiteraard zelf, aan de hand van patroonregels. Zo kan je DropIT aanleren dat bestanden met extensies als .jpg, en .tif foto’s zijn die in de Windows-folder Mijn afbeeldingen thuishoren en dat mp3’s die je op het icoontje dropt naar Mijn Muziek moeten worden verplaatst.

Reacties

Related Posts with Thumbnails