Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 30 augustus 2010 door Michel van der Ven

Ontdek nieuwe songs en bands met de MTV voor muziekblogs

ShufflerfmMet Shuffler.fm heeft de muziekliefhebber er alweer een manier bij om nieuwe songs en hippe bands te ontdekken. Als ‘platenbak’ gebruikt de dienst de nummers die op muziekblogs worden gepost, waardoor de blogger als het ware de diskjockey wordt. En omdat je browser bij elk lied automatisch op de bijbehorende webpagina afstemt, krijg je en passant ook nog een heleboel boeiende blogs onder ogen.

Shuffler.fm smijt de songs die op blogs worden aangetroffen gelukkig niet allemaal op één hoop, maar rangschikt ze – met een nauwkeurigheid die we nog niet eerder tegenkwamen – netjes per genre. De ruim honderd (!) stijlen waaruit je kan kiezen, representeren elk een virtueel radiostation met een eindeloze playlist. Het aanbod gaat van voor de hand liggende genres als Eighties, Hip-hop en Pop tot hele specifieke channels, zoals Chillwave, Alt-Country en Krautrock. Bij het indexeren van de muziekblogs concentreert Shuffler.fm zich volgens de makers op de meest recente posts. Daardoor krijg je in principe altijd eerst de allernieuwste tracks te horen, en na verloop van tijd pas het ietwat ‘oudere’ werk.

Zodra je een muziekgenre aanklikt springt je browser onmiddellijk naar de eerste blog. Bovenin beeld vertelt de kleine player van Shuffler.fm je welk nummer je hoort, en als een bepaalde track je bevalt kan je dat meteen op Twitter en Facebook zetten. Mindere nummers kan je met een druk op de knop skippen, waarna je automatisch op de volgende blog belandt. De jongens achter Shuffler.fm omschrijven hun dienst dan ook toepasselijk als een ‘MTV voor muziekblogs’: in plaats van een videoclip krijg je bij elke song een andere website voorgeschoteld.
Via de Shuffler-bar, tot slot, switch je eenvoudig naar een ander genre. Dat wil zeggen: naar één van de tien meest populaire stijlen. Het zou mooi zijn als je dit uitklapmenu in de toekomst enigszins zou kunnen personaliseren; nu moet je voor andere genres telkens helemaal terug naar de homepage van Shuffler.fm.

ShufflerfmMet Shuffler.fm heeft de muziekliefhebber er alweer een manier bij om nieuwe songs en hippe bands te ontdekken. Als ‘platenbak’ gebruikt de dienst de nummers die op de toonaangevende muziekblogs worden gepost, waardoor de blogger als het ware de diskjockey wordt. En omdat er bij elk lied automatisch op de bijbehorende webpagina wordt afgestemd, krijg je en passant ook nog een heleboel boeiende blogs onder ogen.

Shuffler.fm smijt de songs die op de blogs worden aangetroffen gelukkig niet allemaal op één hoop, maar rangschikt ze – met een nauwkeurigheid die we nog niet eerder tegenkwamen – netjes per genre. De ruim honderd (!) stijlen waaruit je kan kiezen, representeren elk een virtueel radiostation met een eindeloze playlist.

Reacties

Related Posts with Thumbnails