Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 3 mei 2010 door Michel van der Ven

Zo programmeer je je Telenet Digicorder via het web

Tvbetlnt De site zit nog in de testfase en Telenet heeft er daarom nog niet veel ruchtbaarheid aan geschonken, maar het kàn sinds deze week al wel: je Digicorder programmeren via het internet. T-zine legt uit hoe dat in z’n werk gaat.

Met de Digiprogrammer, zoals Telenet de nieuwe dienst heeft gedoopt, gaat er voor veel televisieliefhebbers een lang gekoesterde droom in vervulling. Voortaan maakt het immers niks meer uit als je thuis vergeten bent om je favoriete serie of die ene film te programmeren; dat regel je gewoon even vanaf je werk-pc of via eender welke andere computer met internettoegang.
Het is ons zelfs gelukt om de Digicorder via de Safari-browser van de iPhone te programmeren (Flash komt er kennelijk niet aan te pas), al was dat wel een klein monnikenwerk. Met de mobiele website die Telenet in petto heeft zal het ongetwijfeld een stuk vlotter gaan. Later zullen er bovendien ook nog speciale Digiprogrammer-apps verschijnen en dat in elk geval voor iPhone, Android en Windows Mobile.

Wie gebruik wil maken van de nieuwe functie moet zich op de site TV.be eerst even registreren, of liever gezegd: aanmelden met zijn Telenet Klantenlogin of Internetlogin. Dat levert je in de eerste plaats een heleboel berichtjes op, waaronder een dagelijkse TV-mail. Ben je daar niet van gecharmeerd, dan dien je dat via de Voorkeuren van je Profiel zelf even aan te geven.
Voor het programmeerwerk moet je op het tabblad TV-gids zijn. De programmagids die je hier aantreft heeft dezelfde look & feel als de nieuwe Digicorder-interface die Telenet momenteel aan het uitrollen is en die voor de zomer bij elke klant geïnstalleerd moet zijn. Om een programma op te nemen druk je eenvoudigweg op het P-icoontje, voer je de gewenste in- en uitlooptijd in en klik je op Bevestigen. Net als bij de Digicorder zelf kan je ook een herinnering instellen, zodat je op je tv een waarschuwing ontvangt zodra het programma begint.

Verder ontdekten we nog een functie die je favoriete films, series, zenders, programma’s en personen bijhoudt. Dat snufje werkte bij ons nog niet, maar lijkt deel uit te gaan maken van de TV Community van Telenet waar je straks waarschijnlijk je favoriete programma’s (of misschien wel je complete kijkgedrag) kunt gaan delen met anderen. Iets zegt ons dat je hier binnenkort ook een Facebook- en Twitter-knop mag verwachten…

De site zit nog in de testfase en Telenet heeft er daarom nog niet veel ruchtbaarheid aan geschonken, maar het kàn sinds deze week al wel: je Digicorder programmeren via het internet. T-zine legt uit hoe dat in z’n werk...

Reacties

Related Posts with Thumbnails