Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 12 april 2010 door Michel van der Ven

Windows 7: Gebruik je computer als draadloze router

Win7tip Een paar weken geleden begaf mijn wireless router het ineens. Erg vervelend, want behalve dat ik thuis niet meer draadloos kon surfen met m’n notebook en smartphone konden mijn spelconsole en internetradio plots ook niet meer online. Het is op dit soort momenten (een reparatie duurt even) dat je erg blij bent dat je Windows 7 draait. Een computer met Windows 7 laat zich namelijk vrij eenvoudig ‘ombouwen’ tot WiFi-hotspot.

Een van de minder bekende nieuwe features van Windows 7 is Virtual WiFi, waarmee je het besturingssysteem kan configureren als een softwarematige router. Als je gewone router op een dag de geest geeft is dit een uitstekende noodoplossing – vooral als je naast je laptop ook nog een desktopcomputer bezit die je bekabeld met het internet kan verbinden. Eén kanttekening evenwel, en dat is dat het snufje niet op elke computer werkt. Bepalend hierbij is de driver van je draadloze adapter. Als die niet geschikt is voor Virtual WiFi houdt het helaas op. Raadpleeg in geval van twijfel even de site van de fabrikant.

Hoewel Virtual WiFi volledig via de Command Line Interface van Windows 7 (met louter handmatige opdrachten) kan worden geconfigureerd, bestaat er een meer eenvoudige oplossing in de vorm van het gratis programma Virtual Router Manager. Geef in dat tooltje de naam van je netwerk op (de zogeheten SSID), je wachtwoord en de naam van je gedeelde verbinding, en je bent vertrokken. Mac-gebruikers die hun computer willen omtoveren in softwarematige router om hun internetverbinding te delen, vinden hier een overzichtelijk stappenplan.

Tip via Techradar.com.

Onze vorige tips over Windows 7 gemist?
We zetten ze nog eens voor je op een rij:

1. De slimste venstertrucjes voor Windows 7.
2. Windows 7: niet zoeken maar vinden.
3. Windows 7: tijd winnen met de nieuwe taakbalk.
4. Niks meer vergeten met de kleefbriefjes van Windows 7.
5. Is jouw Windows 7 echt wel zo betrouwbaar?
6. Windows 7: zoeken op het internet, maar dan zonder browser.
7. Windows 7: nu met ingebouwde allesbrander.
8. Windows 7: haal meer uit je Media Center.
9. Windows 7: luister naar je MP3-speler via je speakers.

Een paar weken geleden begaf mijn wireless router het ineens. Erg vervelend, want behalve dat ik thuis niet meer draadloos kon surfen met m’n notebook en smartphone konden mijn spelconsole en internetradio plots ook niet meer online. Het is op...

Reacties

Related Posts with Thumbnails