Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 28 april 2010 door De Tijd

Wat verklapt Facebook over jou?

Facebook3_bloomberg Dat Facebook groot is, wisten we al. De site telt momenteel zo'n 500 miljoen gebruikers maar wil liefst nog verder groeien. Niet alleen door meer leden aan te trekken, maar ook door deals te sluiten met zoveel mogelijk andere sites waar je dan ook kan inloggen met je Facebook gegegevens of kan aangeven dat je een bepaald artikel leuk vindt. Meer zelfs: het bedrijf voorziet in een groot aantal gevallen je gegevens automatisch met andere sites te delen zodat ze je een 'gepersonaliseerde' service kunnen aanbieden.

Om dat allemaal mogelijk te maken sleutelt Facebook regelmatig aan de layout en de instellingsmogelijkheden van zijn site. Als gebruiker ben je dus niet altijd zeker hoe het nu juist zit met je privacyinstellingen en of je je profiel inderdaad zo 'dichtgespijkerd' hebt als je zelf zou willen. Geen nood, een erg spartaanse maar bijzonder handige site vertelt je precies wat de buitenwereld via Facebook over jou te weten komt.

Bedoeling is dat je op Zesty.ca/facebook je gebruikers id ingeeft. Dat is oftewel een reeks cijfers die je terugvindt in de adresbalk van je browser wanneer je op facebook ingelogd bent en naar je profiel surft, oftewel een 'echte' gebruikersnaam die je zelf aan je profiel hebt toegekend. Eens die gegevens ingevoerd, kan je erg makkelijk zien wat er precies aan data over jou gedeeld kan worden met andere websites. Je naam en foto zal sowieso verschijnen, maar mogelijk geeft Facebook ook je activiteiten, vrienden, foto's en een 25 tal andere items bloot. Die gegevens kunnen dus mogelijk bij eender welke andere siteuitbater terechtkomen en daar opgeslagen worden.

Let wel: deze test staat los van wat je Facebookvrienden of andere gebruikers van de site over jou te weten komen. Het kan dus best dat pakweg je foto's hier onzichtbaar zijn maar wel degelijk gedeeld worden met ingelogde Facebookers.

Dat Facebook groot is, wisten we al. De site telt momenteel zo'n 500 miljoen gebruikers maar wil liefst nog verder groeien. Niet alleen door meer leden aan te trekken, maar ook door deals te sluiten met zoveel mogelijk andere sites...

Reacties

Related Posts with Thumbnails