Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 19 april 2010 door Michel van der Ven

Shoppen in de Amerikaanse iTunes Store? Easy as 1-2-3!

Giftcard ‘En de rest van de wereld volgt later’, beloofde Steve Jobs bij de lancering van iTunes Movies & Shows in Amerika. Inmiddels zijn we bijna vier jaar verder en is het in België nog steeds niet mogelijk om films en tv-series te kopen of huren in de iTunes Store. Althans, niet op de geijkte manier. Er is echter een achterdeurtje.

Nog niet zo lang geleden had je per se een kredietkaart nodig voor de iTunes Store. In de eerste plaats om überhaupt een account aan te kunnen maken, en vervolgens om je aankopen af te rekenen. De komst van de App Store veranderde een aantal dingen. Apps moesten immers ook gratis aangeschaft kunnen worden, en dus liet Apple de (voor veel iPod/iPhone-gebruikers ontmoedigende) verplichte registratie met kredietkaart vallen. Voor wie uitsluitend ‘apps’ koopt, tenminste, want als je muziek wil aanschaffen moet je om een of andere reden wél nog steeds een kredietkaartnummer opgeven. Al valt daar via een kleine truc snel een mouw aan te passen, zoals je in een eerdere T-zine kon lezen.

Ook voor de betaling heb je, sinds de introductie van iTunes Gift Cards, geen kredietkaart meer nodig. Maar welke van de twee kaarten je ook gebruikt, je kan er spijtig genoeg alleen mee shoppen in de iTunes Store van het land waar ze zijn uitgegeven. Hoe je dan toch films en tv-series kan aanschaffen uit de Amerikaanse iTunes Store? Simpel eigenlijk: reis naar de States en tik daar een paar Amerikaanse Gift Cards op de kop. Nogal prijzig, zeg je? Vraag dan een Amerikaanse kennis om wat Gift Cards aan te schaffen en de codes even door te mailen. Je hebt geen vrienden of familie in de States? Geen man overboord; dan is er nog altijd MaximusCards.com. De jongens en meisjes achter deze website wandelen voor jou naar een Amerikaanse winkel, kopen er de gewenste iTunes Gift Card en bezorgen je voor een bescheiden meerprijs de code van die kaart. Ter illustratie: een geschenkbon van 25 dollar kost 29,99 dollar (of 21,96 euro volgens de omrekentool op de site). Af te rekenen met je eigen Belgische kredietkaart of met PayPal.

Met deze code alleen ben je er evenwel nog niet; je hebt ook nog een Amerikaans iTunes Store-account nodig. Hoe je dat aanmaakt lees je grotendeels in ons eerdere artikel, al zijn er een paar kleine verschillen. Zo kies je dit keer uiteraard niet voor Nederland maar voor United States en zul je ook nog een bestaand Amerikaans adres en een bijbehorend telefoonnummer moeten invoeren. Goh, dat wordt moeilijk, met zoveel search engines om uit te kiezen...

Hoe legaal deze methode is, is natuurlijk een lastige vraag. Aan de ene kant betaal je netjes voor de content die je bekijkt, aan de andere kant betreft het materiaal dat (omdat omroepen en videotheken er ook nog wat aan willen verdienen) eigenlijk nog niet in België vertoond zou mogen worden. Maar hoe zit het dan met die zakenman die elke twee weken naar New York reist en daar naar hartenlust (Amerikaanse) Gift Cards op de kop kan tikken? Of sterker nog: die dit soort films al gratis te zien kreeg in het vliegtuig naar the Big Apple? Ons gedacht? Dat dit een hele grijze zone is waar mevrouw Kroes binnenkort haar licht maar eens over moet laten schijnen.

‘En de rest van de wereld volgt later’, beloofde Steve Jobs bij de lancering van iTunes Movies & Shows in Amerika. Inmiddels zijn we bijna vier jaar verder en is het in België nog steeds niet mogelijk om films en...

Reacties

Related Posts with Thumbnails