Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 11 januari 2010 door Michel van der Ven

Zie de betere Belgische bands van morgen nu al in actie

Moodiotv Met Moodio.TV heeft de Belgische muziekscène en -liefhebber er een webstek van formaat bij. De site is in de eerste plaats een promotieplatform, waar bekend en onbekend talent zich aan de hand van videomateriaal in hoge kwaliteit letterlijk in de kijker kan spelen. Daarnaast is er een gevarieerd redactioneel aanbod met bijvoorbeeld al het nieuws over de MIA’s en een overzicht van de betere muzikale evenementen in ons land.

Volgens de initiatiefnemers van Moodio.TV dankt het muzieklandschap zijn rijkdom aan diversiteit. Daarom vertegenwoordigt de site alle muziekstijlen, van jazz tot klassiek, van rock tot wereldmuziek en het Nederlandstalige lied. Vanuit diezelfde visie wil Moodio.TV zowel nieuwe artiesten als vaste waarden zoals een Sarah Bettens een podium bieden, en evengoed aandacht schenken aan optredens in kleine zaaltjes (Jeugdhuis De Non, iemand?) als aan de mega-events van grote organisaties à la Live Music. Naast videomateriaal van de artiesten zelf krijg je elke dinsdag een verse selectie reportages voorgeschoteld rond de events van de voorbije dagen.

Moodio.TV heeft naar eigen zeggen ook een nationale roeping. Met een meertalige interface en rubrieken als Tips van over de Taalgrens wil de site de twee taalgemeenschappen nader tot elkaar brengen zodat ze ‘elkaar kunnen ontdekken, met alles wat ze afzonderlijk en samen aan de nationale en internationale uitstraling van onze muziekcultuur kunnen bijdragen’. Mooi initiatief lijkt ons.

Een aantal veelbelovende features van Moodio.TV is in de huidige opstartfase nog niet beschikbaar. Zo mag je je binnenkort ook nog verwachten aan een WebTV-gids, Playlist-functie en verschillende webtools. Of zoals de Britse artiest Howard Jones het ergens in de eighties verwoordde: Things Can Only Get Better...

Met Moodio.TV heeft de Belgische muziekscène en -liefhebber er een webstek van formaat bij. De site is in de eerste plaats een promotieplatform, waar bekend en onbekend talent zich aan de hand van videomateriaal in hoge kwaliteit letterlijk in de...

Reacties

Related Posts with Thumbnails