Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 14 december 2009 door Michel van der Ven

Download gratis iTunes-muziek tijdens de feestdagen

Itunescadeau De feestdagen komen eraan en T-zine strooit met de cadeaus. Nu ja, Apple eigenlijk. Want van 26 december tot 6 januari kan je elke dag een gratis song of een applicatie voor je iPhone of iPod touch uit de iTunes Store downloaden. Als Belg moet je er wel een klein trucje voor uithalen.

Om de gratis liedjes en programma’s te verzilveren surf je voor 26 december naar deze webpagina. Als je daar je e-mailadres achterlaat houdt Apple je in de feestperiode dagelijks op de hoogte van de songs en applicaties die je kosteloos kan downloaden. Hou er wel rekening mee dat elke aanbieding slechts 24 uur geldig is. Elke dag even je mailbox checken is in dit geval dus wel zo verstandig.

Vooraleer je de cadeautjes daadwerkelijk kan downloaden, zal je nog een kleine hindernis moeten overwinnen. De iTunes-actie is namelijk een initiatief van Apple Nederland en loopt daardoor enkel in de Nederlandse Store (iTunes-link). Als Belgische bezoeker kan je daar weliswaar moeiteloos een kijkje gaan nemen, maar voor het aanschaffen van content – of die nu gratis of betalend is – heb je een Nederlands iTunes Store-account nodig. Tot voor kort was daarvoor een Nederlandse kredietkaart vereist, maar die policy heeft Apple intussen versoepeld. Om een Nederlands account aan te maken zonder credit card, ga je als volgt te werk:

• Start iTunes 9 op en klik links op iTunes Store. Als je al een Belgisch account hebt bij de iTunes Store, log dan eerst uit.

• Klik helemaal onderaan op het bolletje met de Belgische vlag en klik in het volgende scherm op het Nederlandse vlaggetje.

• Je bevindt je nu in de Nederlandse iTunes Store. Klik bovenaan in het zwarte balkje op App Store. Om een account zonder kredietkaart aan te maken moet je namelijk eerst een gratis applicatie voor iPhone of iPod touch aanschaffen – ook als je zo’n toestel niet eens bezit. Ga dus naar de Free Apps (in de kolom helemaal rechts) en selecteer daar eender welk programmaatje.

• In het dialoogvenster dat verschijnt kies je voor Maak nieuwe account aan en volg je de aanwijzingen. Voer je e-mailadres in (een ander dan dat je voor de Belgische Store gebruikt!), kies een wachtwoord, geef een beveiligingsvraag op en voer je geboortedatum in. Klik daarna op Ga door.

• De iTunes Store vraagt je nu naar de gewenste betalingsmethode. Vink hier de optie Geen aan en vul tot slot nog even de andere verplichte velden in. Enkele tellen later is je Nederlandse account klaar voor gebruik. Deze truc is overigens ook dé manier om apps voor iPhone en iPhone touch te downloaden die bij ons officieel niet verkrijgbaar zijn, zoals het in Nederland erg populaire Uitzending Gemist met on-demand herhalingen van programma’s van de publieke omroep.

De feestdagen komen eraan en T-zine strooit met de cadeaus. Nu ja, Apple eigenlijk. Want van 26 december tot 6 januari kan je elke dag een gratis song of een applicatie voor je iPhone of iPod touch uit de iTunes...

Reacties

Related Posts with Thumbnails