Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 14 oktober 2009 door Michel van der Ven

Beheer en geniet van je Flickr-foto’s zonder webbrowser

Flickroom De kiekjes op je harde schijf beheer en bekijk je (hopelijk toch) met een degelijk programma als Photoshop Elements of Picasa. Voor je foto’s op Flickr.com was je tot nu toe echter aangewezen op de niet bepaald aantrekkelijke interface van de webdienst zelf. De gratis applicatie Flickroom past daar op een knappe manier een mouw aan.

Eenmaal je Flickroom toegang hebt verleend tot je Flickr-account, heb je op Flickr.com eigenlijk niks meer te zoeken. Alle functies zitten namelijk gewoon in het programma dat zelfs nog een aantal extra mogelijkheden in petto heeft. Je kan niet alleen moeiteloos door je foto’s bladeren, een slideshow starten en – met een simpele drag & drop-beweging – nieuwe foto’s naar je account uploaden, maar ook commentaar bij de kiekjes uit je Photostream schrijven, tags toevoegen en elke foto met één druk op de knop opslaan op je eigen harde schijf. Erg handig zijn ook de details die je van elk beeld kan opvragen, waaronder de uitgebreide EXIF-informatie van de camera (belichting, sluitertijd, ISO-waarde et cetera).

Voor het donkere thema van de applicatie is duidelijk leentjebuur gespeeld bij Photoshop Elements en co. Door het zwart komt de focus meer op de foto’s te liggen en minder op de omliggende iconen en andere storende elementen. Het beste resultaat krijg je logischerwijs dan ook in de schermvullende modus van Flickroom.
Nog noemenswaardig: de Twitter-functie om te tweeten over je nieuwste kiekjes, het fraaie overzicht van je activiteiten (met live meldingen van alle gebeurtenissen op je Photostream) en de chatroom waar je andere Flickroom-gebruikers ontmoet.

Flickroom is een zogeheten AIR-applicatie. Mocht de Adobe AIR-programmatuur nog niet aanwezig zijn op je pc of Mac, dan wordt die automatisch mee geïnstalleerd.

De kiekjes op je harde schijf beheer en bekijk je (hopelijk toch) met een degelijk programma als Photoshop Elements of Picasa. Voor je foto’s op Flickr.com was je tot nu toe echter aangewezen op de niet bepaald aantrekkelijke interface van...

Reacties

Related Posts with Thumbnails