Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 15 september 2009 door Michel van der Ven

Webadressen die nooit of te nimmer verlopen

Backupurl Je kent het wellicht wel: je stuurt iemand een weblink toe, maar tegen de tijd dat die persoon je mail onder ogen krijgt is het interessante nieuws op de bewuste site alweer vervangen door iets anders. Typische reply op zo’n moment: ‘Euh, wat moet ik hiermee?’. Met BackupURL zijn dergelijke teleurstellingen eenvoudig te voorkomen.

BackupURL maakt, zodra je een of andere webpagina met iemand wilt delen, onmiddellijk een reservekopie van de site in kwestie. De pagina wordt op die manier als het ware bevroren op een ander adres (genre: http://backupurl.com/yl3bbk), zodat je er zeker van kunt zijn dat de ontvanger van je mail precies dezelfde content te zien krijgt die jij zag – ook al bekijkt hij/zij de webstek pas een paar dagen of zelfs weken later. Simpel en doeltreffend, meer moet dat soms niet zijn.

Je kent het wellicht wel: je stuurt iemand een weblink toe, maar tegen de tijd dat die persoon je mail onder ogen krijgt is het interessante nieuws op de bewuste site alweer vervangen door iets anders. Typische reply op zo’n...

Reacties

Related Posts with Thumbnails