Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 7 september 2009 door Michel van der Ven

Verstuur met gemak 'oneindig' grote files

S4va Als je ooit eens voor de uitdaging komt te staan om een bestand van pakweg 200 megabyte te versturen, dan is het goed om weten dat er zoiets bestaat als S4ve.as.

Hoewel S4ve.as zich ook prima leent om kleine bestanden te delen met anderen is de dienst vooral een aanrader voor hele grote files. S4ve.as is namelijk een van de weinige file hosting services op het net die geen limieten hanteren voor wat betreft de bestandsgrootte. Zelfs een ISO-bestand van een dvd, al gauw een paar gigabyte in omvang, vormt dus geen probleem. De enige keerzijde van die medaille is dat je bestand ‘slechts’ 24 uur beschikbaar blijft voor de persoon voor wie het bestemd is. Niet onlogisch natuurlijk, want zonder die beperking zouden de servers van S4ve.as binnen de kortste keren dichtslibben.

De dienst is uiterst eenvoudig in het gebruik. Zodra je bestand op de server staat krijg je er een link voor in de plaats. Mail die URL naar de bestemmeling, en klaar is Kees. Handig: omdat de links van S4va.as automatisch worden ingekort door de populaire URL shortener bit.ly zijn ze ook onmiddellijk geschikt om op Facebook of Twitter te worden gepost. Tip: zet een plustekentje achter de gegenereerde bit.ly-link (bijvoorbeeld http://bit.ly/naam+) en surf naar dàt adres. Daar kun je dan eenvoudig controleren of en door wie het bestand is gedownload.

Als je ooit eens voor de uitdaging komt te staan om een bestand van pakweg 200 megabyte te versturen, dan is het goed om weten dat er zoiets bestaat als S4ve.as. Hoewel S4ve.as zich ook prima leent om kleine bestanden...

Reacties

Related Posts with Thumbnails