Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 21 augustus 2009 door T-zine NL

Video-reclame maakt intrede op papier

De sprekende krant uit de Harry Potter-films wordt werkelijkheid. Als in september duizenden lezers in New York en Los Angeles het tijdschrift Entertainment Weekly openslaan, krijgen ze een reclamefilmpje te zien.

De Amerikaanse zender CBS zal fragementen tonen van nieuwe series die op de buis komen, in totaal 40 minuten, en een reclame voor Pepsi-cola.

Er zullen beeldschermen worden gebruikt van amper 2,7 mm dun, met een diameter van 5 centimeter en een mini-luidspreker.

In hoeveel exemplaren van het tijdschrift de schermpjes zullen worden ingekleefd is niet bekend. Er is sprake van duizenden. Evenmin is geweten hoeveel de advertentiecampagne kost. Een specialist schat in de Financial Times dat het om meerdere dollars gaat per schermpje.

Het is voor het eerst dat in gedrukte media gebruik wordt gemaakt van video. De technologie is ontwikkeld door Americhip.

(Belga)

De sprekende krant uit de Harry Potter-films wordt werkelijkheid. Als in september duizenden lezers in New York en Los Angeles het tijdschrift Entertainment Weekly openslaan, krijgen ze een reclamefilmpje te zien. De Amerikaanse zender CBS zal fragementen tonen van nieuwe...

Reacties

Related Posts with Thumbnails