Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 1 juli 2009 door De Tijd

Zo spot je Frank De Winne

Sterretjes Onze landgenoot Frank De Winnen maakt ondertussen al een goede maand rondjes rond de aarde in het International Space Station (ISS). Het leuke aan dat Europees-Amerikaans-Russisch project is dat je de module regelmatig met het blote oog kan spotten.

Om het je makkelijk te maken publiceert de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een interactief lijstje met overvliegtijden. Daar geef je aan dat je in België woont en ga je vervolgens op zoek naar je woonplaats. Vervolgens vertelt de site je netjes wanneer het ISS te zien is, hoe lang je iets kan spotten en natuurlijk in welke richting je moet kijken.

Hoe zichtbaar het ruimtestation is, verandert van dag tot dag. Maar ook die gegevens vind je uiteraard in het overzicht. Daaruit blijkt dat het de komende dagen bijzonder makkelijk is het ISS te spotten, dankzij een zogenaamde 'magnitude' tot -3.5. Voor dat cijfer geldt: hoe lager hoe beter. ter vergelijking heeft Sirius, de helderste ster aan het firmament, een magnitude van -1,46.

Onze landgenoot Frank De Winnen maakt ondertussen al een goede maand rondjes rond de aarde in het International Space Station (ISS). Het leuke aan dat Europees-Amerikaans-Russisch project is dat je de module regelmatig met het blote oog kan spotten. Om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails