Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 22 juli 2009 door Michel van der Ven

Zo haal je nog veel meer uit Google Agenda

Ggagendanew Google heeft z’n populaire online kalenderdienst Agenda – beter bekend onder de Engelse naam Calendar – een zestal nieuwe kunstjes bijgebracht. Zo is het voortaan mogelijk om bijlagen aan je afspraken te koppelen en kun je snel naar een bepaalde datum springen. In dit artikel zetten we alle nieuwigheden voor je op een rij én doen we uit de doeken hoe je ze activeert. Want daar moet je eerst een kleine kunstgreep voor uithalen.

De nieuwe features van Agenda verkeren nog in de bètafase en bij Google betekent dat bijna per definitie dat ze uitsluitend beschikbaar zijn in de Engelstalige versie van de dienst. Als je met Google Agenda werkt, zul je dus eerst even van taal moeten veranderen. Dat doe je als volgt:

• Surf naar Google Calendar en klik rechts bovenaan op Instellingen.
• Verander de taal in English (US) en druk op Opslaan.
• In Google Calendar verschijnt rechts bovenaan dan de nieuwe roodgekleurde optie Labs features. Hiermee schakel je de zes nieuwe mogelijkheden afzonderlijk in of uit.

1) Background image
Je kan je kalender voortaan opsmukken met een achtergrondfoto naar wens. Dat beeld moet dan wel ergens op een website staan, want op dit moment kun je enkel nog een URL invoeren. Deze functie werkt (als enige nieuwtje) ook gewoon in Google Agenda.

2) Attach Google Docs
Als je een afspraak noteert in Google Calendar kun je daar voortaan meteen een document aan vasthechten. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je de kalender deelt met collega’s; zij zien in de kalender niet alleen wanneer je de volgende vergadering wilt beleggen, maar beschikken meteen ook over alle informatie voor de meeting. Voorlopig zijn de attachments wel beperkt tot Google Docs-bestanden (tekstdocument, spreadsheet of presentatie).

3) World Clock
Bij het invoeren van een nieuw event toont Google Calendar nu ook keurig de tijdstippen in andere delen van de wereld. Zo zie je meteen of een conference call in Brussel voor je collega in Kathmandu niet in het holst van de nacht valt.

4) Jump to date
Eindelijk voorziet Calendar in een knop om snel naar een bepaalde datum te ‘springen’.

5) Next meeting
Een countdown-timer die in dagen, uren en minuten aftelt naar een bepaalde afspraak in je agenda.

6) Free or busy
Zie in een oogopslag wie van je vrienden ‘busy’ dan wel ‘free’ zijn. Deze feature werkt enkel wanneer je vrienden jou expliciet toegang geven tot hun (gedeelde) kalender.

Google heeft z’n populaire online kalenderdienst Agenda – beter bekend onder de Engelse naam Calendar – een zestal nieuwe kunstjes bijgebracht. Zo is het voortaan mogelijk om bijlagen aan je afspraken te koppelen en kun je snel naar een bepaalde...

Reacties

Related Posts with Thumbnails