Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 2 juli 2009 door Michel van der Ven

Word proefkonijn en probeer als eerste de nieuwste producten

Insiders Volgens een onderzoek van McKinsey/Lightstone wordt maar liefst 67% van alle aankoopbeslissingen in eerste instantie beïnvloed door mond-tot-mond-reclame. Voor bedrijven is het dus extreem belangrijk dat hun nieuwste producten binnen de kortste keren hét onderwerp van gesprek vormen. Via The Insiders.eu kan jij daar op een leuke manier een steentje aan bijdragen: geef jezelf simpelweg op als proefkonijn, en je krijgt de producten gratis in primeur thuisgestuurd.

De enige tegenprestatie die van jou wordt verwacht, is dat je je mening geeft over de producten. Niet alleen aan de fabrikant (via speciale feedback-formulieren op The Insiders.eu) maar vooral ook aan je vrienden, familie en collega’s. Zo snijdt het mes aan twee kanten; als je negatieve ervaringen hebt kan de fabrikant het product wellicht nog wat bijsturen vooraleer het echt op de markt belandt. Ben je daarentegen lyrisch over het product, dan zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat jij er automatisch mond-tot-mond-reclame over zult gaan maken; zo werkt het beproefde word-of-mouth principe nu eenmaal.

Nadat je je gratis hebt ingeschreven voor de nieuwe dienst mag je zelf bepalen aan welke campagnes je wilt deelnemen. Op het moment van schrijven zijn er nog maar enkele testproducten beschikbaar, maar de site is dan ook nog maar net online. De oproep om je mening te geven over de producten is overigens minder vrijblijvend dan ze wellicht lijkt. Immers, hoe meer nuttige feedback je geeft, hoe vaker je in de toekomst uitgenodigd zult worden om deel te nemen aan nieuwe campagnes.

Volgens een onderzoek van McKinsey/Lightstone wordt maar liefst 67% van alle aankoopbeslissingen in eerste instantie beïnvloed door mond-tot-mond-reclame. Voor bedrijven is het dus extreem belangrijk dat hun nieuwste producten binnen de kortste keren hét onderwerp van gesprek vormen. Via The...

Reacties

Related Posts with Thumbnails