Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 22 juni 2009 door Michel van der Ven

Nu ook al een Excel-alternatief van Adobe

Adobetables Amper drie weken na het uitrollen van Presentations, Adobe’s online antwoord op PowerPoint, introduceert het bedrijf ook een webbased alternatief voor Microsoft Excel, Tables genaamd. Daarmee is het dienstenpakket van Acrobat.com, dat exact een jaar geleden van start ging met de tekstverwerker Buzzword, min of meer compleet. Een mooi moment om betalende abonnementen in te voeren, vond Adobe.

Wat gelukkig niet wil zeggen dat je plots voor alle onderdelen van de site moet gaan betalen. Buzzword blijft bijvoorbeeld gratis, net als de online vergaderfunctionaliteit via ConnectNow (zij het voor maximaal drie personen). Daarnaast kan je nog steeds kosteloos vijf documenten online omzetten naar het pdf-formaat. Wil je meer flexibiliteit of helemaal geen beperkingen, dan kun je voortaan opteren voor een Premium Basic- respectievelijk Premium Plus-abonnement waarvoor je jaarlijks (omgerekend) € 107 en € 280 betaalt. Aanvankelijk zullen deze abonnementen enkel in de VS beschikbaar zijn, maar voorlopig is dat niet zo’n probleem. Zowel Presentations als het gloednieuwe Tables verkeren nog in een bètafase en zullen gedurende die hele testperiode gratis blijven.

Tables ziet er alvast erg gelikt uit, met de uniforme vormgeving die we intussen al kennen van Buzzword en Presentations. Om er meteen mee aan de slag te kunnen, kan je een viertal korte instructiefilmpjes bekijken. Wat we alvast onthouden van Tables is de simpele maar uiterst handige manier om kolommen en rijen tussen te voegen; klik gewoon op de plustekens naast de geselecteerde cel. En makkelijk als je met meerdere mensen online aan dezelfde spreadsheet werkt: bij elke cel kan je een fotootje opvragen van de persoon die de informatie het laatst heeft bewerkt.

De komende tijd zal Acrobat.com nog meer nieuwe functionaliteit krijgen. Mobiele toegang bijvoorbeeld, vanaf een BlackBerry, iPhone, Nokia smartphone en Windows Mobile-toestel. Verder in de pijplijn: ‘sociale media-achtige updates’ van documenten waar met meerdere mensen aan wordt samengewerkt, zodat iedereen weet dat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren.

Amper drie weken na het uitrollen van Presentations, Adobe’s online antwoord op PowerPoint, introduceert het bedrijf ook een webbased alternatief voor Microsoft Excel, Tables genaamd. Daarmee is het dienstenpakket van Acrobat.com, dat exact een jaar geleden van start ging met...

Reacties

Related Posts with Thumbnails