Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 16 juni 2009 door De Tijd

Ik surf, jij surft, hij surft...

Verbsonlinejpg Niets zo moeilijk aan een buitenlandse taal als de vervoeging van de werkwoorden. Hoe je in het Frans, Duits, Spaans of Italiaans de toekomstige, voltooid verleden of voorwaardelijke tijden gebruikt is voer voor heel wat avondlessen en grammaticaboeken. Maar om te testen of je de vervoegingen onder de knie hebt, kan je op het web terecht, waar verbs-online.com dienst doet als virtuele drilinstructeur.

De site schotelt je immers in een van de zes talen naar keuze - naast de vier die we hierboven opsomden ook Portugees en Engels - telkens tien werkwoordsvormen voor. Of beter gezegd: jij kiest welke vorm je wil inoefenen en of je alleen regelmatige of ook onregelmatige werkwoorden wil uitproberen waarna de site je tien keer een persoonlijk voornaamwoord en een infinitief voorschotelt. Aan jou om de juiste vorm in te vullen, op het einde van de rit krijg je dan uiteraard je score te zien.

De site is simpel maar doet perfect wat hij belooft. Eén schoonheidsfoutje konden we wel ontdekken: in de lijstjes met werkwoorden komt vaak twee keer dezelfde vorm voor. Wie overigens zijn vervoegingen nog eens wil opfrissen, kan terecht op Logos Conjugator.

Niets zo moeilijk aan een buitenlandse taal als de vervoeging van de werkwoorden. Hoe je in het Frans, Duits, Spaans of Italiaans de toekomstige, voltooid verleden of voorwaardelijke tijden gebruikt is voer voor heel wat avondlessen en grammaticaboeken. Maar om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails