Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 17 juni 2009 door De Tijd

Haal voor uw lening het onderste uit de kan

Rodv Kennis is macht. Het klinkt een beetje dramatisch, maar het is wel de redenering achter heel wat 'sociale' websites. Zo ook Renteopdevoet.be (RODV), waar je de tarieven van hypothecaire leningen kunt vergelijken. Niet met de officiële tarieven van de bank, maar met de echte voorstellen die financiële instellingen aan andere gebruikers van de site deden. Kwestie van te weten wat écht een goede deal is.

RODV is in principe een hobbyproject, maar oogt desondanks bijzonder professioneel. Op de homepage zijn het de laatste bijdragen van gebruikers die onmiddellijk in het oog springen. Zo laat ene 'Krothater' weten dat hij bij Fortis Bank een tarief van 5,60 procent voorgesteld kreeg, voor een lening van 120.000 euro op 30 jaar en met een vaste rentevoet. Van daaraf kan je doorklikken naar een gedetailleerde fiche met onder andere het preciese bankkantoor waar de lening aangeboden werd en gegevens zoals de quotiteit en het type van de lening. Voor minder courante termen is er - erg netjes - een verklaring voorzien.

Andere gebruikers kunnen bovendien op elk voorstel reageren, waardoor al snel blijkt hoe voordelig het aangeboden tarief wel is. De site genereert ook automatisch een lijst met gelijkaardige voorstellen, gebaseerd op het geleende bedrag en de looptijd. RODV bevat daarnaast een aantal handige rekentools, een nieuwsmodule en een aantal - weinig overzichtelijke - statistieken.

Voor bijna elke actie is het nodig je te registreren, al kan dat volledig gratis. Wel vonden we nergens de mogelijkheid onze gegevens aan te passen. Let dus goed op bij de keuze van een gebruikersnaam, want die verschijnt natuurlijk telkens wanneer je zelf een voorstel toevoegt aan de site. Een ander klein minpuntje: je gebruikersnaam en registratie worden na registratie zonder enige bescherming per mail toegestuurd. Een berichtje dat je dus best snel verwijdert om al te nieuwsgierige blikken te vermijden.

Kennis is macht. Het klinkt een beetje dramatisch, maar het is wel de redenering achter heel wat 'sociale' websites. Zo ook Renteopdevoet.be (RODV), waar je de tarieven van hypothecaire leningen kunt vergelijken. Niet met de officiële tarieven van de bank,...

Reacties

Related Posts with Thumbnails