Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 2 juni 2009 door Michel van der Ven

Adobe lanceert online alternatief voor PowerPoint

Presentations Adobe breidt z’n Acrobat.com-universum gestaag verder uit. De jongste applicatie die het online dienstenplatform komt versterken is – niet geheel onverwacht – Presentations, een tool voor het samenwerken aan en creëren van presentaties.

Adobe lijkt – veel meer dan Microsoft – te geloven in een toekomst waar online applicaties de scepter zwaaien. Het nieuwste wapenfeit van die filosofie, Presentations, mag je dan ook gerust een webconcurrent van PowerPoint noemen. En van iWork.com, de online dienst van Apple waarmee je onder andere Keynote-presentaties kan delen (maar niet kan bewerken; er is enkel ruimte voor notities). Overigens, zowel Presentations als iWork.com verkeren nog in een bètafase, een testperiode waarin je de diensten gratis kan gebruiken. Maar reken maar dat je er over een tijdje wél geld voor moet gaan betalen.

Presentations maakt het over-en-weer-mailen van presentatiebestanden compleet overbodig. In plaats daarvan probeer je met je collega’s online een consensus te bereiken over het eindresultaat. Qua vormgeving volgt het programma de sombere maar heldere vormgeving van de andere Acrobat.com-onderdelen. Je kan kiezen uit verschillende fraaie thema’s, overgangen en effecten waarvoor de makers overduidelijk inspiratie hebben gezocht bij Keynote. Met de toolbar aan de rechterkant van het scherm en de verschillende layout-features zet je de presentatie volledig naar je hand.

Tevreden met het resultaat? Dan kan je het project weergeven als een Slideshow, of meteen online sharen met een aantal collega’s. Daarbij kan je per persoon instellen of hij/zij het document alleen maar mag bekijken, of ook mag aanpassen (het zogeheten co-author-schap). In het laatste geval is het zelfs mogelijk om gelijktijdig aan een bepaald document te werken. Dat je de presentatie ook kan exporteren naar het PDF-formaat, spreekt bij een Adobe-product voor zich.

"Door ons huidige aanbod van hosted diensten uit te breiden met Acrobat.com Presentations, kunnen onze klanten nog beter met elkaar samenwerken”, zegt Erik Larson, directeur Marketing & Product Management bij de Business Productivity Unit van Adobe.com. "Buzzword (de tekstverwerker van de suite, red.) helpt mensen al geruime tijd om hun ideeën te uiten en te delen – van kantoormedewerkers en creatieve professionals tot en met docenten en studenten. We zijn benieuwd om te zien wat onze klanten doen wanneer ze met Presentations aan de slag gaan."

Adobe breidt z’n Acrobat.com-universum gestaag verder uit. De jongste applicatie die het online dienstenplatform komt versterken is – niet geheel onverwacht – Presentations, een tool voor het samenwerken aan en creëren van presentaties. Adobe lijkt – veel meer dan Microsoft...

Reacties

Related Posts with Thumbnails