Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 11 mei 2009 door Michel van der Ven

Voorspel met Google de winnaar van het Eurovisie Songfestival

Songfestival De finale van het Eurovisie Songfestival 2009 vindt pas vrijdagavond plaats, maar de winnaar is al bekend. Althans, de winnaar volgens Google. De zoekgigant heeft namelijk een site gelanceerd die in real-time laat zien welke deelnemer de grootste populariteit geniet. De verdiende nummer één zeg maar, tenzij de vakjury er op 16 mei traditiegetrouw weer een potje van besluit te maken.

De populariteitspoll van Google, gebaseerd op een analyse van zoekopdrachten, mag dan niet helemaal representatief zijn voor de smaak van het hele Europese songfestivalpubliek (veel kijkers hebben niet eens internet), de resultaten zeggen natuurlijk wel iéts. Dat het een uiterst spannende strijd belooft te worden tussen de Noor Alexander Rybak en ‘onze’ Hadise, bijvoorbeeld, die in de peiling voorlopig op een knappe tweede plaats staat. Spijtig genoeg vertegenwoordigt de Turks-Vlaamse zangeres en presentatrice niet ons land maar Turkije. De Belgische inzending, Copycat, staat momenteel op een bedroevende 41ste oftewel voorlaatste plaats en zou volgens de glazen bol van Google dus niet eens tot in de finale geraken.

Update: Intussen weten we dat Copycat de finale niet heeft gehaald. Google had het met andere woorden bij het rechte eind, helaas...

De finale van het Eurovisie Songfestival 2009 vindt pas vrijdagavond plaats, maar de winnaar is al bekend. Althans, de winnaar volgens Google. De zoekgigant heeft namelijk een site gelanceerd die in real-time laat zien welke deelnemer de grootste populariteit geniet....

Reacties

Related Posts with Thumbnails