Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 15 mei 2009 door Raphael Cockx

Luchtvaarmaatschappijen blijven online kopers om de tuin leiden

Vliegtuig De Europese commissaris van consumentenbescherming Meglena Kuneva tikt vandaag opnieuw een groot aantal luchtvaartmaatschappijen op de vingers. Hoewel ze beterschap beloofd hadden, blijven ze op hun website potentiële klanten om de tuin leiden. Het populairst is daarbij het truukje om passagiers te lokken door groot uit te pakken met een onmogelijk lage prijs en pas later - als het bestelproces al in gang gezet is - op te biechten dat er nog een pak taksen andere kosten betaald dienen te worden.

Waar maatschappijen zich ook blijven aan bezondigen is het toevoegen van verzekeringen en andere volledig optionele extra's die echter wel automatisch van een vinkje voorzien worden en dus bij onachtzaamheid aan de bestelling toegevoeg d worden.

Volgens Kuneva zijn in de hele Unie slechts 16 maatschappijen volledig in orde met de strenge regels van de Commissie. Op die lijst staan geen Belgische vliegers; Brussels Airlines en VLM worden daarentegen omschreven als "Luchtvaartmaatschappijen die hebben verklaard dat de problemen die bij de gezondheidscontrole aan het licht kwamen, al zijn aangepakt of binnenkort zullen worden aangepakt, zodat aan alle normen wordt voldaan". Goed uit je doppen kijken blijft dus de boodschap.

De Europese commissaris van consumentenbescherming Meglena Kuneva tikt vandaag opnieuw een groot aantal luchtvaartmaatschappijen op de vingers. Hoewel ze beterschap beloofd hadden, blijven ze op hun website potentiële klanten om de tuin leiden. Het populairst is daarbij het truukje om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails