Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 19 mei 2009 door Michel van der Ven

Genereer een e-mailadres waar spammers niets aan hebben

Mailicongenr Les één om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van spam is nog steeds: laat geen e-mailadressen rondslingeren op het web. Maar soms kun je niet anders. Als je op een website bijvoorbeeld een vraag stelt of een oproep doet, moeten mensen nu eenmaal een adres hebben waarop ze je kunnen bereiken. De E-mail Icon Generator biedt in zo’n geval uitkomst. Daarmee creëer je een e-mailadres dat door zogeheten spambots onmogelijk onderschept kan worden.

De E-mail Icon Generator gebruikt een eenvoudig trucje om spambots te misleiden. Het maakt een graphic oftewel grafische afbeelding van je e-mailadres. Omdat spambots op het internet uitsluitend kunnen zoeken naar de typische samenstelling van een e-mailadres (naam, apenstaart, domein) en dat bovendien enkel in gewone tekst, vangen ze op die manier bot.
De E-mail Icon Generator omvat een aantal voorgeprogrammeerde maildiensten (zoals Gmail, Hotmail en Yahoo!) waarbij een graphic met het logootje van de desbetreffende dienst wordt gegenereerd. Komt jouw mail- of internetprovider niet in het lijstje voor, dan kun je zelf kiezen welke kleuren en lettertypen je wilt gebruiken.

‘Ja maar’, horen we sommige lezers al denken, ‘wat als deze site zélf niet te vertrouwen is en juist gebruikt wordt om e-mailadressen te verzamelen?’ Gezien de reputatie van de dienst lijkt ons dat kras, maar een mens kan natuurlijk nooit voorzichtig genoeg zijn. Daarom – voor wie het niet vertrouwt – deze extra tip: zet één of twee extra letters in het e-mailadres dat je opgeeft, zodat de E-mail Icon Generator je echte adres niet te weten komt. De extra letters kun je met een grafisch pakket als Paint of Photoshop naderhand eenvoudig weer weghalen. Of je maakt de graphic helemaal eigenhandig met zo’n programma, dat kan natuurlijk ook en is ongetwijfeld nog veiliger.

Les één om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van spam is nog steeds: laat geen e-mailadressen rondslingeren op het web. Maar soms kun je niet anders. Als je op een website bijvoorbeeld een vraag stelt of een oproep...

Reacties

Related Posts with Thumbnails