Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 14 april 2009 door Michel van der Ven

Geen tijd voor een blog? Neem dan een tumblelog

Tumblr Een blog is een uitstekend middel om je mening te ventileren of om lekker uitgebreid te verhalen over je dagdagelijkse belevenissen. Maar wat als je geen tijd hebt om hele pagina’s vol te pennen? Dan is er de tumblelog, een variant op de blog waarmee je op een snelle manier allerlei informatie kan delen. Een hele fraaie tumblelog-dienst die nog gratis is ook, is Tumblr.

‘Tumblr is the easiest way to express yourself’, zo vat de dienst zichzelf samen. Op je persoonlijke Tumblr-pagina, via knappe thema’s helemaal aan te passen aan je eigen smaak, kun je de meest uiteenlopende dingen posten; tekst, foto’s, interessante links, geluids- en videofragmenten, maar ook citaten en zogeheten chat-posts – een handig middel om een vraag te stellen aan de ‘community’ of om de bezoekers van je Tumblr-pagina te polsen naar hun mening over een bepaald onderwerp.

Je kan je Tumblr-pagina niet alleen updaten via een webbrowser, maar ook per e-mail, via een widget of met je smartphone (voor de iPhone bestaat er intussen een speciale App). Het is zelfs mogelijk om een zeker telefoonnummer te bellen waarop je een ingesproken boodschap achterlaat. Dat bericht belandt dan automatisch als geluidsbestand op je tumblelog. Jammer genoeg betreft het een Amerikaans telefoonnummer, wat dergelijke posts voor ons nogal prijzig maakt.

Onder de knop Explore vind je tot slot nog een paar leuke extra’s van Tumblr. Zoals Radar, dat in een originele vormgeving een bloemlezing geeft van de recentste posts. Probeer zeker ook Trends eens, een handige tool om de populariteit van (maximaal) vier verschillende keywords met elkaar te vergelijken.

Een blog is een uitstekend middel om je mening te ventileren of om lekker uitgebreid te verhalen over je dagdagelijkse belevenissen. Maar wat als je geen tijd hebt om hele pagina’s vol te pennen? Dan is er de tumblelog, een...

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails