Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 24 maart 2009 door Raphael Cockx

'Googlephone' nu ook in ons land te koop

Htc-dream-g1-android-phone Vanaf vandaag kan ook in ons land gebeld en gesurft worden op een mobiele telefoon die draait op het Android besturingssysteem van Google. De 'Dream G1' - zoals het toestel officiëel heet - wordt gemaakt door de Taiwanese fabrikant HTC maar draait volledig op openbronnensoftware die Google samen met enkele sectorgenoten ontwierp.

Dat geeft de gebruiker rechtstreekse toegang tot bekende Google applicaties als Gmail, Google Calendar, Google Maps of Google Reader en ook tot de filmpjes van YouTube, een dochterbedrijf van Google.

In de VS en andere landen wordt de telefoon door de Duitse mobiele operator T-Mobile op de markt gebracht, in ons land zit de verdeling bij het relatief onbekende webbedrijf Hotgsm.be dat het toestel vanaf vandaag voor 399 euro verkoopt. Bij Hotgsm.be wijst men er vooral op dat die prijs "een stuk lager" ligt dan wat er voor een iPhone 3G moet neergeteld worden.

"De HTC Dream G1 is, zoals de naam al doet vermoeden, de eerste in een reeks van toestellen die op het Android-platform zullen draaien. De komende toestellen, zoals de G2, zullen straks ook in de webwinkel van Hotgsm.be verkrijgbaar zijn", aldus commercieel directeur Pim Spaanderman.

UPDATE: Het toestel dat Hotgsm.be levert is schijnbaar uitgerust met een 'QWERTZ' toetsenbord, de nogal exotische variant op QWERTY die voornamelijk in Duitsland gebruikt wordt. (Via @litrik)

Vanaf vandaag kan ook in ons land gebeld en gesurft worden op een mobiele telefoon die draait op het Android besturingssysteem van Google. De 'Dream G1' - zoals het toestel officiëel heet - wordt gemaakt door de Taiwanese fabrikant HTC...

Reacties

@Ines Van Lautem Nee, de prijs is ondertussen inderdaad verhoogd van 399 naar 499 euro. Het ging om een introductieprijs en we zijn ondertussen bijna een maand verder.

Het redelijk onbekend bedrijf dat online de Dream G1 verkoopt heeft zich waaschijnlijk van cijfertje vergist in zijn aanbieding op de website. Hij staat aan "slechts" 499 te koop.

@ben Nee, QWERTY is helemaal niet exotisch, integendeel zelfs. Maar het toestel beschikt over een QWERTZ-toetsenbord, met dus een Z en geen Y op de zesde plek van de eerste regel. Dat lijkt ons toch met recht en rede exotisch te noemen.

Een Querty toetsenbord is een exotische variantie?

Buiten België en Frankrijk gebruikt heel de wereld querty hoor...

Ik heb ongeveer 1 jaar een htc touch dual toestel. Geweldige mogelijkheden ivm mail kalender foto's enz (tenminste als hij niet blijft hangen of de batt na 5 uur leeg is of het 2 minuten duurt voordat een toepassing opent of de bleutooth geen contact heeft of de carkit pas na 10 sec mee overgaat bij een inkomende oproep)

Gaat dit zelfde merk nu op basis van openbronnensoftware werken???

Veel geduld gewenst aan alla toekomstige eigenaars!!!

De 'Dream G1' - zoals het toestel officiëel heet dat bij het relatief onbekende webbedrijf Hotgsm.be verdeeld wordt en dat sedert gisteren voor 399 euro verkoopt, is reeds tijdelijk uitgeput.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails