Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 31 maart 2009 door Michel van der Ven

5 killer-tips voor de nieuwe Internet Explorer

Ie8logo Met Internet Explorer 8 hoopt Microsoft weer wat goed te maken van het marktaandeel dat de browser de afgelopen jaren moest afstaan aan – vooral – Firefox. Hoewel de meeste verbeteringen onder de motorkap van IE8 schuilgaan, zijn er gelukkig ook enkele nieuwtjes die het surfen weer net wat makkelijker maken. We vatten ze samen in 5 killer-tips.

Dan hou je ook van...
- IE8 is in staat om je websites aan te bevelen die qua inhoud overeenkomen met andere pagina’s die je de afgelopen tijd hebt bezocht. Je activeert deze functie via het menu Extra, waarna in de Werkbalk Favorieten een nieuw onderdeel Aanbevolen websites verschijnt. Geen paniek als het snufje niet meteen werkt; er hoort een leerproces bij.

Handige hulpjes
- Als je op een webpagina een stukje tekst selecteert, verschijnt er een nieuw icoontje met een blauwe pijl in beeld. Daarmee bedien je de zogeheten Accelerators van Internet Explorer 8, handige hulpjes om een bepaalde taak sneller uit te voeren. Zo kun je de geselecteerde passage met een druk op de knop e-mailen of zelfs laten vertalen. Op deze site vind je bovendien nog veel meer nuttige Accelerators, die je eenvoudig aan je collectie kan toevoegen (personen opsporen op Facebook, woorden opzoeken in een encyclopedie, et cetera).

Eindelijk privacy
- Met de nieuwe InPrivate-modus kun je surfen zonder dat er gegevens over de browsersessie worden opgeslagen door IE8. In deze stand blijven er dus geen cookies, tijdelijke bestanden of geschiedenissporen achter op de pc. Je activeert InPrivate via het menu Beveiliging of met de toetsencombinatie Ctrl+Shift+F.

Fleurige tabs
- Tabbladen die bij elkaar horen (zoals pagina’s die je geopend hebt vanaf dezelfde site) krijgen in Internet Explorer voortaan automatisch een eigen kleurtje. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om te switchen tussen verschillende pagina’s van één bron, zoals de artikelen van T-zine die je op afzonderlijke tabbladen hebt geopend. Klik je links van de tabbladen op het icoontje met de vierkantjes, dan worden de sites op de tabbladen als overzichtelijke thumbnails getoond. De kleur van de tabbladen komt dan terug in de rand van die previews.

Oeps, terug naar 7
- Het klinkt misschien vreemd, maar voor sommige sites komt Internet Explorer nog wat te vroeg. Zo kan het gebeuren dat webpagina’s die voor versie 7 geoptimaliseerd zijn met IE8 niet helemaal lekker in beeld verschijnen. De nieuwe browser voorziet gelukkig zelf in een oplossing die Compatibiliteitsweergave heet (te vinden in het menu Extra, of druk op de button met de ‘gescheurde pagina’). Vul hier simpelweg de sites in die moeilijkheden geven met IE8 en de browser zal voor die pagina's tijdelijk overschakelen op de ‘oude’ technologie van Internet Explorer 7.

Met Internet Explorer 8 hoopt Microsoft weer wat goed te maken van het marktaandeel dat de browser de afgelopen jaren moest afstaan aan – vooral – Firefox. Hoewel de meeste verbeteringen onder de motorkap van IE8 schuilgaan, zijn er gelukkig...

Reacties

Related Posts with Thumbnails