Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 3 februari 2009 door Raphael Cockx

Nieuwe Google Earth toont onderwaterbeelden

De naam Google Ocean is dan toch niet gevallen, maar Google heeft wel zoals werwacht een nieuwe versie van zijn Google Earth software gelanceerd die voortaan ook onderwaterbeelden toont. Versie 5.0 van het populaire programma bevat daarnaast de mogelijkheid om niet alleen de meest actuele luchtbeelden op te vragen, maar ook vorige versies van het beeldmateriaal. Dat is handig wanneer je wil nagaan wanneer het uitzicht van een buurt veranderd is. In ons land is de functie minder bruikbaar omdat voor de meeste plaatsen nog steeds de eerste reeks foto's gebruikt wordt.

Met de onderwaterfunctie van Google Earth kan je zowat de hele oceaanbodem in 3D verkennen. Het volstaat te blijven inzoomen op een grote wattermassa, na een tijdje duik je dan automatisch onder de oppervlakte. Om te weten waar de onderwaterbeelden beschikbaar zijn, kan je best de extra laag 'Ocean' aanschakelen. Die biedt meteen ook extra informatie, onder meer via pagina's op Wikipedia.

Met de nieuwe versie is het tenslotte ook mogelijk je bewegingen op te nemen, zodat je makkelijk een geanimeerd routeplan kan maken.

De naam Google Ocean is dan toch niet gevallen, maar Google heeft wel zoals werwacht een nieuwe versie van zijn Google Earth software gelanceerd die voortaan ook onderwaterbeelden toont. Versie 5.0 van het populaire programma bevat daarnaast de mogelijkheid om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails